Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: «Καταθέσαμε αίτημα να επαναληφθεί η εξέταση του παιδιού» - Τι θα υποστηρίξει ο 66χρονος

Κρήτη
Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: «Καταθέσαμε αίτημα να επαναληφθεί η εξέταση του παιδιού» - Τι θα υποστηρίξει ο 66χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν υπάρχουν άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία εκτός από τη μαρτυρία του ανηλίκου», υποστηρίζει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου

Εν μέσω αποδοκιμασιών έφτασε στα Δικαστήρια Ηρακλείου, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μαρτίου, ο 66χρονος λυράρης, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 11χρονου.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία με κακουργηματικές διώξεις για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιόν τους κατ' εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, μαστροπεία κατ' εξακολούθηση, παράνομη βία κατ' εξακολούθηση, από το 2018 έως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Ο κατηγορούμενος έφτασε στα Δικαστήρια συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Διονύση Βέρρα ο οποίος ανέφερε πως ο 66χρονος είναι αθώος και πως πρόκειται για πλεκτάνη που έχει στηθεί σε βάρος του.

«Ο εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν το οποίο περιγράφεται από τον νεαρό. Αυτή είναι η θέση του εξαρχής και η αλήθεια είναι ότι εύρημα αντικειμενικό σε βάρος του κατηγορουμένου δεν υπάρχει. Μέχρι αυτή τη στιγμή όλη η κατηγορία βασίζεται σε μια περιγραφή του ανηλίκου. Το ερώτημα είναι το εξής: είναι πρωτοφανές να περιγράφονται κάποια περιστατικά για τα οποία δεν υπάρχουν αντικειμενικά ευρήματα. Δηλαδή δεν μπορεί να μην υπάρχει μια μαρτυρία ενός φίλου, ενός συμμαθητή, ενός καθηγητή μέσα σε αυτά τα 4-5 χρόνια, μια τηλεφωνική μαρτυρία, οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δική του τη μαρτυρία», τόνισε αρχικά ο κ. Βέρρας.

«Όπως είπε και ο κατηγορούμενος προανακριτικά, πρόκειται για μια πλεκτάνη που έχει στηθεί σε βάρος του και αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα αντικειμενικό εύρημα.

Την ίδια ώρα υπάρχει και ένα έγγραφο σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα, στο οποίο διαφοροποιείται η περιγραφή του παιδιού σε σχέση με τα όσα είπε στην αστυνομική προανάκριση.

Αυτό μας έκανε να υποβάλουμε ειδικό αίτημα στην ανακρίτρια να επαναληφθεί η εξέταση του παιδιού, υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή η ένορκη κατάθεσή του να καταγραφεί οπτικοακουστικά, το οποίο ακόμα δεν έχει λάβει χώρα», αποκάλυψε ο δικηγόρος του 66χρονου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News