Σαράντα ημέρες χωρίς τον 44χρονο Νίκο Αεράκη - Την Κυριακή το μνημόσυνό του στα Λινοπεράματα

Κρήτη
Σαράντα ημέρες χωρίς τον 44χρονο Νίκο Αεράκη - Την Κυριακή το μνημόσυνό του στα Λινοπεράματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο από την οικογένεια του Νίκου Αεράκη για την συμπαράσταση και την υποστήριξη

Την Κυριακή 2 Απριλίου θα τελεστεί το 40ημερο μνημόσυνο του 44χρονου Νίκου Αεράκη, στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Παντανάσσης στα Λινοπεράματα, στις 8:30 το πρωί.

Η οικογένειά του με μια ανάρτηση στο Facebook λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση που έδειξαν κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του άτυχου Νίκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος Νικόλαος Αεράκης εξαφανίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2023 και άρχισε η αναζήτησή του από την περιοχή του Παλαιοκάστρου όπου εντοπίστηκε το όχημα που είχε χρησιμοποιήσει. Ύστερα από την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των ερευνών που ήταν άκαρπες ακολούθησε και δεύτερος και την Τετάρτη 1 Μαρτίου εντοπίστηκε το πτώμα του στη θάλασσα, κοντά στον οικισμό Θησέα ενώ η αναγνώρισή του έγινε από το τατουάζ που έφερε.

Η σορός του Νίκου Αεράκη εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από σκάφος του Λιμενικού, το οποίο πραγματοποιούσε περιπολία, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του 44χρονου. Το σκάφος σάρωνε ξανά την ακτή από το Παλαιόκαστρο μέχρι και την Αγία Πελαγία. Κάποια στιγμή, έγινε αντιληπτή η ύπαρξη σορού σε βράχια, κοντά στην ακτή στην Παντάνασσα Ηρακλείου.

Άμεσα ενημερώθηκαν Πυροσβεστική και Αστυνομία, στελέχη της οποίας συμμετείχαν από ξηράς στις έρευνες για τον εντοπισμό του 44χρονου Νίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το neakriti.gr ξεκινώντας από το λιμανάκι του οικισμού, στελέχη της Πυροσβεστικής κατάφεραν να φτάσουν στην απόκρημνη ακτή, κοντά στα βράχια όπου εντοπίστηκε η σορός.

Εκεί ανέμεναν τον ιατροδικαστή, πριν προβούν στη διαδικασία ανάσυρσης του πτώματος. Τελικά, η μεταφορά της σορού από τη βραχώδη ακτή δεν κατέστη εφικτή. Ως εκ τούτου, επιστρατεύτηκε εκ νέου το σκάφος του Λιμενικού, προκειμένου να μεταφερθεί η σορός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News