Προ των πυλών έντονες καιρικές μεταβολές - Την αφρικανική σκόνη και τις υψηλές θερμοκρασίες θα διαδεχθεί κακοκαιρία

Κρήτη
Προ των πυλών έντονες καιρικές μεταβολές - Την αφρικανική σκόνη και τις υψηλές θερμοκρασίες θα διαδεχθεί κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη - Πού αναμένεται να «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος

Με την Άνοιξη να προσπαθεί να επιβάλει τους ρυθμούς της, και τον Χειμώνα να μην καταθέτει τα όπλα, θα αποχαιρετήσουμε τον Μάρτιο και θα υποδεχτούμε τον Απρίλη.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός αλλάζει απότομα τις επόμενες ημέρες και η θερμοκρασία αυξάνεται ενώ έρχεται και αφρικανική σκόνη.

Μετά και το χειμωνιάτικο διάλειμμα των τελευταίων ημερών που έφερε ακόμη και χιόνια στα βουνά της Αττικής, ο καιρός γυρίζει γρήγορα σελίδα ανεβάζοντας απότομα τη θερμοκρασία αλλά φέρνοντας και αφρικανική σκόνη μιας και επικρατέστεροι άνεμοι για τις επόμενες ημέρες θα είναι νότιοι και μάλιστα με μεγάλες εντάσεις. Έτσι λοιπόν η ατμόσφαιρα των επόμενων ημερών θα είναι αρκετά «βαριά» με ένα μίγμα αφρικανικής σκόνης να αιωρείται σε πολλές περιοχές.

Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα σημειωθούν γενικά υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρό να σκαρφαλώνει προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη ακόμη και στους 25 με 27 βαθμούς μιας και ο νοτιάς θα λειτουργήσει σαν καταβάτης.

Μετά τη ζέστη και τη σκόνη έρχεται κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται μέσα στην Κυριακή να κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά μπαίνοντας στην κεντρική Μεσόγειο προκαλώντας ισχυρή κακοκαιρία από τη Δευτέρα της άλλης εβομάδας και στη συνέχεια, σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι πολλές και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη ακόμη και τα χιόνια στα βουνά.

Κυριαρχία της μεσημβρινής κυκλοφορίας

Οι ενδείξεις που μεταφέρουν τα μακροπρόθεσμα μετεωρολογικά μοντέλα θέλουν τη ροή των αερίων μαζών από τα βόρεια προς τα νότια να κυριαρχεί τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη. Αυτό σημαίνει ότι ο έντονα άστατος καιρός θα κυριαρχεί μαζί του και οι έντονες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις. Αν και είμαστε αρκετά μακριά, ίσως αυτός ο τύπος καιρού να μας οδηγήσει μέχρι το Πάσχα, σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News