Μαμουλάκης: «Αποκλείει η κυβέρνηση τα μικρομεσαία οικογενειακά ξενοδοχεία από το πρόγραμμα του Πράσινου Μετασχηματισμού»

Κρήτη
Μαμουλάκης: «Αποκλείει η κυβέρνηση τα μικρομεσαία οικογενειακά ξενοδοχεία από το πρόγραμμα του Πράσινου Μετασχηματισμού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η πολιτική πράσινου μετασχηματισμού του ελληνικού τουρισμού οφείλει να είναι συμπεριληπτική και να αγκαλιάζει το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου», αναφέρει ο Χάρης Μαμουλάκης

Τον αποκλεισμό όλων των ξενοδοχείων κάτω των 3 αστέρων από τη δράση του ΕΣΠΑ για τον “Πράσινο Μετασχηματισμό”, που προέκυψε μάλιστα μετά την έναρξη της διαδικασίας, αναδεικνύει ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση Ερώτησης προς τον υπουργό Ανάπτυξης, με την συνυπογραφή των αρμόδιων τομεαρχών Αλέξη Χαρίτση και Κατερίνας Νοτοπούλου και 33 ακόμη βουλευτών.

«Εκατοντάδες μικρές και μικρομεσαίες ξενοδοχειακές οικογενειακές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, αυτές που αποτελούν κομμάτι της ραχοκοκαλιάς της εθνικής μας οικονομίας, αποκλείονται με μια απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση από πρόγραμμα ΕΣΠΑ που στοχεύει στον πράσινο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η πολιτική πράσινου μετασχηματισμού του ελληνικού τουρισμού οφείλει να είναι συμπεριληπτική και να αγκαλιάζει το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου. Αυτό, αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βασική προτεραιότητα. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεροληπτεί απροκάλυπτα υπέρ των λίγων και ισχυρών, εις βάρος των πολλών και μικρών. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, στις 6/3/23 δημοσιεύτηκε η σχετική πρόσκληση χρηματοδότησης της δράσης “Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ” του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021-2027. Μόλις 16 μέρες από τη δημοσίευση, επήλθε τροποποίηση που έθετε ως προϋπόθεση για τα ξενοδοχεία, να κατατάσσονται σε κατηγορία 4 αστέρων και άνω. Αποκλείστηκαν έτσι όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κάτω των 3 αστέρων και μάλιστα αφού είχε ξεκινήσει η διαδικασία!

Γι’ αυτό και οι βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό, σχετικά με τον λόγο της εξαίρεσης, πως δικαιολογείται το γεγονός ότι η τροποποίηση της πρόσκλησης έγινε ενώ είχε εκκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, ποιο είναι το ποσοστό των αποκλεισμένων ξενοδοχείων, καθώς και εάν προτίθεται να τροποποιήσει εκ των υστέρων την πρόσκληση, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης και τα αποκλεισμένα ξενοδοχεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News