Λευτέρης Κοκολάκης: Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις εις βάρος του καταγγελίες

Κρήτη
Λευτέρης Κοκολάκης: Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις εις βάρος του καταγγελίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απαλλαγή του δημάρχου Γόρτυνας από τις εις βάρος του καταγγελίες αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Για «σκευωρία εις βάρος του που κατέρρευσε» κάνει λόγο ο δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης, γνωστοποιώντας σε ανακοίνωση του την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με την οποία ο ίδιος, όπως επίσης και δημοτικοί συμβούλοι - μέλη της Οικονομικής Επιτροπής  απαλλάσσονται από τις καταγγελίες που είχαν γίνει εναντίον τους  από επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους.

«Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών Οργάνων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού μέλη του οποίου είναι ανώτατοι δικαστές, το σύνολο των καταγγελιών που είχαν υποβάλει οι κ. Ν. Σχοιναράκης, Στ. Ξυλούρης, Α. Βεϊσάκης, εναντίον μου, καθώς και εναντίον των δημοτικών συμβούλων – μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γόρτυνας, απορρίφθηκαν στο σύνολό τους, καθώς όπως αποδείχθηκε, ήταν εντελώς αβάσιμες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, καθώς η σκευωρία που έστησαν κατέρρευσε με τον πλέον επίσημο και εκκωφαντικό τρόπο, εκείνοι που, εδώ και δύο χρόνια, διασύρουν το όνομα του Δήμου μας, λασπολογούν και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας, οφείλουν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Τους αφήνουμε οριστικά στο χθες, προχωράμε μπροστά, ενωμένοι, για την Γόρτυνα που μας αξίζει!» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο δήμαρχος Γόρτυνας.

Το πειθαρχικό

Θυμίζουμε ότι πριν από 2 μήνες είχαν κληθεί για εξηγήσεις στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ο δήμαρχος Λευτέρης Κοκολάκης και 6 μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, εκ των οποίων 4 από την παράταξη του δημάρχου και 2 από την αντιπολίτευση.

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας  είχαν μπει  καταγγελίες για  ένα γαϊτανάκι παράνομων κατατμήσεων και απευθείας αναθέσεων έργων, ακόμα και πληρωμές χωρίς εγκρίσεις, εγείροντας από την πλευρά τους θέμα πρόκλησης οικονομικής βλάβης στον Δήμο Γόρτυνας...

Προσερχόμενοι στα τέλη Ιανουαρίου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κατέθεσαν τις απόψεις και τα υπομνήματά τους, δίνοντας τις δικές τους απαντήσεις.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού εξέτασε τα δεδομένα, έκανε  την εισήγησή του προς την ειδική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Μαρία Κοζυράκη, για να ακολουθήσει τώρα η έκδοση της τελικής απόφασης απαλλαγής...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News