Μπακογιάννη: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη της χώρας» (vid)

Κρήτη
Μπακογιάννη: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη της χώρας» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζοντας και διορθώνοντας λάθη και παθογένειες, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας», ανέφερε κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης της ΝΟΔΕ στα Χανιά η βουλευτής Χανίων και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη

Πεπεισμένοι για την επίτευξη του στόχου μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έτοιμοι να αγωνιστούν για την πρωτιά του κόμματος στα Χανιά, εμφανίσθηκαν οι νυν και υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής.

Η βουλευτής Χανίων και πρώην Υπουργός κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζοντας και διορθώνοντας λάθη και παθογένειες, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας. Στην συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής, συμμετείχε για πρώτη φορά η σύζυγος του αείμνηστο βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη, κ. Σέβη Αμανατίδου, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της να αποδεχτεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να κατέλθει ως υποψήφια στα Χανιά.

Έντονο προεκλογικό χρώμα, είχαν οι τοποθετήσεις των στελεχών του κόμματος, που πλέον πορεύονται με το βλέμμα στραμμένο στην 21η Μαΐου, οπότε και θα στηθούν οι πρώτες κάλπες. Τον τόνο εξάλλου έδωσε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά τόσο στο ισχυρό κατά τη γνώμη της πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας έναντι των άλλων κομμάτων σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στο «δυνατό ψηφοδέλτιο των Χανίων». Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως «ο κόσμος γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί διεθνώς, ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Βλέπει ότι έχουμε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ,ότι κατάφερε ο Έλληνας να έχει ένα εισόδημα που δεν το περίμενε και ξέρει πολύ καλά πως αν θέλει να δούμε τους μισθούς μας να ανεβαίνουν σε επίπεδο ευρωπαϊκό, αυτό θα το πετύχουμε μόνο με την οικονομική πολιτική της ΝΔ και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Με αυτοκριτική διάθεση η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι «ο κόσμος θέλει να είναι σε ασφαλή σύνορα, θέλει να νοιώθει ότι έχει το κεφάλι του ήσυχο από τυχόν απειλές, άρα στο τέλος της ημέρας ναι, κάναμε λάθη, είμαστε οι μόνοι που τα αναγνωρίσαμε και είμαστε αποφασισμένοι να τα διορθώσουμε».   Η ίδια άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες έζησαν δέκα χρόνια μνημόνια ,έζησαν τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ , τις υποσχέσεις με ένα άρθρο και μια παράγραφο , τον κατώτατο μισθό που θα πήγαινε στα 800 ευρώ και τελικώς κόπηκε στο μισό και ξέρουν ότι με όλες τις αδυναμίες μας - που σίγουρα έχουμε γιατί δεν υπάρχουν τέλειες κυβερνήσεις - εμείς αυτά τα οποία λέμε, είναι αυτά τα οποία κάνουμε».

Στον στόχο της αυτοδυναμίας αναφέρθηκαν και οι βουλευτές κ. Βασίλης Διγαλάκης και κ. Γιάννης Κασσελάκης ενώ στις σύντομες τοποθετήσεις τους, τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά κ. Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη, κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και κ. Χαρίκλεια Ντερμανάκη, έκαναν λόγο για ένα σημαντικό κυβερνητικό έργο σε δύσκολες συγκυρίες, το οποίο θα πρέπει όπως είπαν να συνεχιστεί.

Στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση, η σύζυγος του αείμνηστου Μανούσου Βολουδάκη, δικηγόρος κ. Σέβη Αμανατίδου είπε: «Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι από αυτή την πλευρά και μιλάω. Συνήθως ήταν ο Μανούσος εδώ κι εγώ ήμουν από κάτω, αλλά δεν είναι η στιγμή τώρα να αναφερθούμε σ αυτό. Θα δώσω κι εγώ τη μάχη μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους σε μια δύσκολη περίσταση για τη χώρα. Το κόμμα χρειάζεται συσπείρωση, χρειάζεται όλοι μαζί ενωμένοι να προσπαθήσουμε να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ,να εξακολουθήσει η χώρα να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου».

Για την ενότητα της παράταξης μίλησε και ο βουλευτής κ. Βασίλης Διγαλάκης σημειώνοντας παράλληλα πως «ο δρόμος αυτός θα είναι δύσκολος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ήδη ότι αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί σε προγραμματικό λόγο ,αδυνατώντας και μη επιθυμώντας τη σύγκριση της δικής του διακυβέρνησης με την διακυβέρνηση της ΝΔ ,θα προσπαθήσει να ρίξει την προεκλογική περίοδο σε ένα κλίμα τοξικότητας, σε ένα βούρκο».

Την άποψη ότι «το μεγάλο στοίχημα πλησιάζοντας στις εκλογές είναι μια κυβέρνηση αυτοδύναμη της ΝΔ» εξέφρασε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κασσελάκης ο οποίος μάλιστα εκτίμησε ότι «αυτό θα συμβεί γιατί ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος καραβοκύρης των τελευταίων ετών για τη χώρα μας».

Η επιλογή του περιφερειακού συμβούλου κ. Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη και της εκπαιδευτικού κ. Χαρίκλειας Ντερμανάκη,  επιβεβαιώνουν την πρόθεση του Πρωθυπουργού για νέο αίμα στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας . «Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σκληρή μάχη ,μια μάχη ώστε να συνεχίσει η πατρίδα μας με οδηγό τη ΝΔ και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πηγαίνει μπροστά. Εχθρός μας είναι το χθες και τα πισωγυρίσματα» υπογράμμισε ο κ. Μαρκογιαννάκης . Από την πλευρά της η κ. Χαρίκλεια Ντερμανάκη σημείωσε ότι «είναι αυτό το κυβερνητικό έργο σε όλους τους τομείς το οποίο έκανε την Ελλάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια να αλλάξει επίπεδο. Είμαι σίγουρη ότι με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Χανιά με αυτούς τους εξαιρετικούς υποψηφίους θα είναι η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα στα Χανιά και αυτό που θα κυβερνήσει τη χώρα».

Είναι η πρώτη φορά που στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά η συμμετοχή των γυναικών φτάνει στο 50%..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News