Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: Σοκαρισμένη η κοινωνία του νησιού από την υπόθεση φρίκης (vid)

Κρήτη
Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: Σοκαρισμένη η κοινωνία του νησιού από την υπόθεση φρίκης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισθήματα αποτροπιασμού προκαλούν σε ολόκληρη την Κρήτη και την Ελλάδα οι αποκαλύψεις για τη νέα υπόθεση βιασμού κατά συρροή και μαστροπείας σε βάρος ανήλικου αγοριού, από έναν 66χρονο λυράρη

Σοκαρισμένη και αγανακτισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης από τις ανατριχιαστικές πτυχές της νέας υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας εις βάρος ανήλικου αγοριού, με κατηγορούμενο έναν 66χρονο λυράρη, ο οποίος φέρεται να το προσέγγισε σε ηλικία 11 ετών ενώ από το 2020 και μετά φέρεται να το βίαζε, εξασφαλίζοντας τη σιωπή του μέσω απειλών για το ίδιο αλλά και για μέλη της οικογένειας του.

Οι αγανακτισμένοι Ηρακλειώτες μιλώντας στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ ΤV εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τον 66χρονο λυράρη, ενώ ζήτησαν και την υποδειγματική τιμωρία τους. Την ίδια στιγμή, για ωμή βία η οποία αφήνει τα σημάδια της ανεξίτηλα στη υπόλοιπη ζωή του ατόμου έκανε λόγο ο κλινικός ψυχολόγος Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στο αποτρόπαιο περιστατικό που θυμίζει την υπόθεση Κολωνού και όχι μόνο. 

Ειδικότερα, αισθήματα αποτροπιασμού προκαλούν σε ολόκληρη την Κρήτη και την Ελλάδα οι αποκαλύψεις για τη νέα υπόθεση βιασμού κατά συρροή και μαστροπείας σε βάρος ανήλικου αγοριού, από έναν 66χρονο λυράρη ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην ανατριχιαστική αυτή υπόθεση η οποία θυμίζει… την περίπτωση του Κολωνού με τη διαφορά πως στην περίπτωση της Κρήτη δεν υπάρχει κορίτσι, αλλά αγόρι.

Ο κλινικός ψυχολόγος, Νίκος Παπανικολάου, μιλώντας στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV, είπε: «Δυστυχώς για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παρόμοιο έγκλημα σαν και αυτό που το είχαμε δει πολλές φορές  όπως ήταν η πρόσφατη περίπτωση του Κολωνού. Δυστυχώς, αυτό που λέμε και φθάνει στα φώτα της δημοσιότητας είναι πως τέτοιες περιπτώσεις όπως του λυράρη είναι η κορυφή του παγόβουνου όσο και εάν το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή το MeToo υπάρχει αύξηση των περιστατικών που καταγγέλλουν φαινόμενα σεξουαλικής βίας ή παρενόχλησης».

Δημότες του Ηρακλείου μίλησαν ξεκαθαρίζοντας πως η περίπτωση του 66χρονου επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως οι αξίες έχουν καταρρακωθεί.  Άλλοι πολίτες δήλωσαν συγκλονισμένοι στην τηλεοπτική κάμερα και δήλωσαν πως κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό. Πρέπει να τιμωρηθεί υποδειγματικά με σκοπό τον παραδειγματισμό. Άλλοι πολίτες δηλώνουν πως δεν ανέμεναν μια τέτοια συμπεριφορά και υποστήριξαν μεταξύ άλλων πως με αφορμή τη συμπεριφορά αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας ενδέχεται ο θύτης να έχει προβεί σε παρόμοιες φρικιαστικές συμπεριφορές παλαιότερα.

Για την υπόθεση φρίκης με θύμα το ανήλικο αγόρι, ο 66χρονος λυράρης φέρεται να το προσέγγισε σε ηλικία 11 ετών, ως δάσκαλος Κρητικής μουσικής, ενώ φέρεται να το βίαζε από το 2020 και έπειτα. Για ωμή βία, έκανε λόγο ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος εκτίμησε ότι έχει αποκαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι… ανοίγουν στόματα. 

«Είναι μια πολύ δύσκολη ηλικία. Ήταν νεαρός. Ο νεαρός βρισκόταν σε μια ηλικία όπου τα σημάδια της κακοποίησης παραμένουν ανεξίτηλα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου» σημείωσε ο κ. Παπανικολάου.

Όπως έχουν συνάγει παρόμοιες έρευνες, η σεξουαλική βία που έχουν δεχτεί θύματα δεν αποβάλλεται με αυτόματο τρόπο, αλλά επανέρχεται με το θύμα γίνει θύτης. Αυτό επισήμανε ο κ. Παπανικολάου ο οποίος υπογράμμισε: «Στις περισσότερες φορές, ξεκινάει ένας καινούργιος κύκλος βίας  λαμβάνοντας υπόψιν πως  ένα ποσοστό της τάξης του 40% των θυμάτων από σεξουαλική βία γίνονται θύτες».

Άνθρωποι, μιλώντας στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ ΤV, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το συγκεκριμένο γεγονός καθώς είναι πολύ στενάχωρο  ένας γονέας να ακούει τέτοιου είδους γεγονότα τα οποία μόνο αποτροπιασμό και θλίψη προκαλούν. 

Την υποδειγματική τιμωρία του 66χρονου, ζητούν δημότες οι οποίοι έχουν συγκλονιστεί από τη νέα υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου. Τη φρικαλεότητα του γεγονότος επισήμανε ο κ. Παπανικολάου ο οποίος με βάση τα ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο 676χρονος λυράρης έχει προβεί σε παιδοβιασμό. 

«Προσωπικές εικόνες, φωτογραφίες του ανηλίκου δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φαίνεται πως μιλάμε για παιδοβιασμό που είναι ένα γεγονός αποτρόπαιο» ανέφερε.

Άλλοι δημότες του Ηράκλειου υποστήριξαν πως ο 66χρονος λυράρης δεν σεβάστηκε ούτε το παιδί του ούτε τη γυναίκα του που ήταν αξιόλογη. 

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Παπανικολάου, το πρώτο 8μηνο του 2022, οι καταγγελίες για σεξουαλική βία άγγιξαν τις 300 στη χώρα μας.  Το 80% με 85% γίνεται από κάποιον που το παιδί γνωρίζει καλά, όπως γείτονας, φίλος, μέλος της οικογένειας, ενώ ένα στα 6 παιδιά θα δεχθεί κάποια μορφή σεξουαλικής βίας. 

«Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, 1 στα 30 παιδιά έχει πέσει θύμα σεξουαλικής βίας ή απόπειρα βιασμού στη ζωή του. Μιλάμε για πολύ δρόμο ακόμα που πρέπει να διανυθεί» επισήμανε. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News