Νέες εξελίξεις ήρθαν στο φως στην υπόθεση υπεξαίρεσης του 1,6 εκατ. ευρώ, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται διάσημος Κρητικός καλλιτέχνης.
Ο λυράρης παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές το πρωί της Τρίτης 28 Μαρτίου, συνοδεία του δικηγόρου του.
Υπενθυμίζεται ότι ο λυράρης κρίθηκε την 1η Μαρτίου, ένοχος τελεσίδικα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών.
Η επίμαχη υπόθεση είχε διαδραματιστεί πριν από περισσότερα από 12 χρόνια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο γνωστός καλλιτέχνης εργαζόταν ως προϊστάμενος τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ηράκλειο. Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να υπεξαίρεσε από την εν λόγω τράπεζα χρηματικό ποσό, ύψους περίπου 1.600.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι ο καταδικασθείς φέρεται να είχε ομολογήσει την πράξη που του είχε αποδοθεί.
Πριν από λίγα χρόνια, ο λυράρης παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος. Ας σημειωθεί ότι του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου και της ειλικρινούς μετάνοιας. Τελικά, του επιβλήθηκε πρωτόδικα, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών. Ωστόσο, το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Έτσι, ο καταδικασθείς καλλιτέχνης δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.
Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό την 1η Μαρτίου, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε εκ νέου ένοχο τον κατηγορούμενο για τις ίδιες πράξεις. Ας σημειωθεί ότι τη χθεσινή ημέρα, η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε από την Έδρα να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του. Εντούτοις, το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε.
Ωστόσο, τα ελαφρυντικά που αναγνωρίζονται στον πρώτο βαθμό, “διατηρούνται” και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Τελικά, το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε εκ νέου ένοχο τον λυράρη, ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών (όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα).
Ας σημειωθεί ότι η καταδίκη του καλλιτέχνη είναι τελεσίδικη, αλλά όχι αμετάκλητη. Ο λυράρης έχει το δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.