Κρήτη: Στον «αέρα» η λειτουργία κλινικών σε Βενιζέλειο και Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Κρήτη
Κρήτη: Στον «αέρα» η λειτουργία κλινικών σε Βενιζέλειο και Νοσοκομείο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χώρος της υγείας έχει μετατραπεί λένε οι γιατροί σε καζάνι που βράζει, με μια σειρά πολιτικών που αντί να ενισχύουν μάλλον αποδυναμώνουν εδώ και μήνες το ΕΣΥ. Όπως το παράδειγμα της Παιδιατρικής
  • Ζητούν λύσεις ουσίας και όχι σχέδια του ποδαριού για την υγεία
  • Σκέφτονται ακόμα και την παραίτηση οι γιατροί της Παιδιατρικής στο Βενιζέλειο
  • Οι λανθασμένες πολιτικές αποδυναμώνουν τα κρητικά νοσοκομεία
  • Πρακτικές εξόντωσης καταγγέλλουν οι υγειονομικοί

Ένα πέρα για πέρα επικίνδυνο σκηνικό με αλυσιδωτές συνέπειες για γιατρούς και ασθενείς φαίνεται ότι δημιουργείται μετά το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, με την Παιδιατρική αρχικά Κλινική να λειτουργεί από το περασμένο Σάββατο με εντέλλεσθε και μια σειρά κλινικών και τμημάτων να φαίνεται ότι υπό την πίεση των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, βαδίζουν ουσιαστικά προς το κλείσιμο.

Ο χώρος της υγείας έχει μετατραπεί λένε οι γιατροί σε καζάνι που βράζει, με μια σειρά πολιτικών που αντί να ενισχύουν μάλλον αποδυναμώνουν εδώ και μήνες το ΕΣΥ. Όπως το παράδειγμα της Παιδιατρικής.

Από εννέα γιατρούς που λειτουργούσαν και έβγαζαν οριακά εφημερίες και βάρδιες, δύο συνταξιοδοτήσεις και δύο αναρρωτικές, σχημάτισαν μια ασφυκτική κατάσταση με πέντε γιατρούς, που έγιναν έξι με μια προσθήκη γιατρού από το Αρκαλοχώρι για κάποιες εφημερίες και που επιχειρείται να λυθεί με την πρόσληψη ενός ακόμη γιατρού, που πάντως δεν καλύπτει ούτε το στοιχειώδες πρόγραμμα εφημεριών.

Πρόκειται για πολιτική που εκκινεί με τη βεβαιότητα και την προϋπόθεση ότι οι γιατροί θα εξοντώνονται και πως συχνά θα λειτουργούν όχι στα όρια τους αλλά στα όρια ασφαλείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί της παιδιατρικής έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συνεχίσουν για πολύ με την λογική του εντέλλεσθε, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο της παραίτησής τους, την ώρα που το κάλεσμά τους προς την  κοινωνία είναι ξεκάθαρο και πάντως σχετίζεται με τις παροχές υγείας για τους πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News