Γιώργος Αϋφαντής: Ο σχεδιασμός των ΗΠΑ για Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο και οι "επισπεύδοντες" του κατευνασμού (ηχητικό)

Κρήτη
Γιώργος Αϋφαντής: Ο σχεδιασμός των ΗΠΑ για Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο και οι "επισπεύδοντες" του κατευνασμού (ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε πλήρη εξέλιξη βρισκεται ο διπλωματικός σχεδιασμός των ΗΠΑ για “ήρεμα νερά” σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και για αυτό διαμορφώνουν και επικοινωνιακά κλίμα για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό με λογικές πακετοποίησης», σημειώνει μεταξύ αλλών ο πρέσβης ε.τ, Γιώργος Αϋφαντής

Ο πρέσβης ε.τ, Γιώργος Αϋφαντής, σε μια καταιγιστική συνέντευξη στον 98.4, υποστηρίζει ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη ο διπλωματικός σχεδιασμός των ΗΠΑ για “ήρεμα νερά” σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και για αυτό διαμορφώνουν και επικοινωνιακά κλίμα για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό με λογικές πακετοποίησης.Το παράδοξο είναι, είπε, πως η Ελληνική πλευρά εμφανίζεται από το σύνολο του πολιτικού της συστήματος, έτοιμη για συνομιλίες πάνω σε αυτά που μέχρι προχθές ακόμη και απειλές χτυπημάτων ή και επιχειρήσεων "καταλήψεων" νησιών μας, έθετε συνολικά στο τραπέζιθ η Τουρκία.

Τώρα απλά , ενώ εξακολουθεί να τα θέτει, αλλάζοντας απλά το ύφος της με αποκλιμάκωση της έντασης, λόγω και της εσωτερικής της κρίσης από τους σεισμούς, εμείς στην Ελλάδα το εμφανίζουμε ως δήθεν "θεαματική στροφή" της Τουρκίας. Κατά τον κ. Αϋφαντή είναι σαφές πως πίσω από αυτή την παρασκηνιακή πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται η προώθηση και υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού ελέγχου από τους Αμερικανούς της ευρύτερης περιοχής.

Ως εκ τούτου, εκείνο που προκύπτει είναι ότι στην Ουάσινγκτον η γενική θεώρηση είναι πως για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι σχεδιασμοί της, δεν πρέπει να υπάρχουν εντάσεις, αντιπαραθέσεις και κρίσεις. Είναι δε σαφές πως στο πακέτο αυτό μπαίνουν τα ελληνοτουρκικά, τα ενεργειακά και σε κάποια φάση το Κυπριακό.

Πέραν του ότι η Άγκυρα πέραν των επικοινωνιακών δεν δείχνει διάθεση για αλλαγή πολιτικής, οι ΗΠΑ δεν ασχολούνται με το περιεχόμενο των όποιων λύσεων, παραπέμποντας στους εμπλεκόμενους. Ενδιαφέρει την Ουάσινγκτον να απαλλαγεί τον «πονοκέφαλο».

Η λογική της πακετοποίησης, που δεν είναι καινούργια προσέγγιση, κινείται στη λογική πως θα μπορούσαν οι δυο διαδικασίες- ελληνοτουρκικά και Κυπριακό- να «συναντηθούν» στην πορεία. Αυτή ήταν θέση της Άγκυρας, κάποιων τρίτων, όχι όμως της Λευκωσίας και της Αθήνας καθώς αυτό θα σημαίνει «όλα στο τραπέζι».

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει ο κ.πρέσβης , η ΕΣΤΙΑ αποκαλύπτει συγκλονιστικές μαρτυρίες του πρώην προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος αποκαλύπτει τις απόψεις που έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εθνικά θέματα και το Κυπριακό! Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε βιβλίο που κυκλοφόρησε και περιλαμβάνει τις μαρτυρίες Αναστασιάδη, ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπέρ της διακοπής των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ για να ηρεμήσουν οι Τούρκοι! Επιπλέον προκύπτει ότι θεωρεί το Κυπριακό πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να το βρίσκει μπροστά της η Ελλάδα!!! Ακόμη ποιο εντυπωσιακό είναι, όπως λέει , ότι ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και ο έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, λειτουγηρεί ως υποψήφιος πρωθυπουργός που εναρμονιζόμενος με τις πολιτικές των ΗΠΑ , "διαπιστώνει" ότι η Τουρκία «τείνει χείρα φιλίας προς την Ελλάδα» και προσθέτει ότι δεν μπορεί να το αρνηθούμε…

Ακούστε τη συνέντευξη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News