Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση ηλικιωμένης στο Ηράκλειο - Προβληματισμός για τον ελλιπή φωτισμό στην οδό Ιτάνου (pics)

Κρήτη
Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση ηλικιωμένης στο Ηράκλειο - Προβληματισμός για τον ελλιπή φωτισμό στην οδό Ιτάνου (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή το γεγονός, οι κάτοικοι έστειλαν στο neakriti.gr φωτογραφίες από την περιοχή του τροχαίου, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για τον ελλιπή φωτισμό

Μάχη για τη ζωή της στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δίνει μια ηλικιωμένη γυναίκα που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, μαζί με μία νεότερη γυναίκα, βγαίνοντας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας στην Κηπούπολη κι ενώ περπατούσαν επί της οδού Ιτάνου, παρασύρθηκαν από νεαρό οδηγό μοτοποδηλάτου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr η ηλικιωμένη γυναίκα χτύπησε, στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τόσο ο οδηγός όσο και η νεότερη γυναίκα, δεν τραυματίστηκαν σοβαρά. Με αφορμή το γεγονός, οι κάτοικοι έστειλαν στο neakriti.gr φωτογραφίες από την περιοχή του τροχαίου, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για τον ελλιπή φωτισμό.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, απέναντι από τα δύο παρκάκια της περιοχής, υπάρχει μόνο ένας στύλος της ΔΕΗ, ο οποίος και φωτίζει πλημμελώς το δρόμο, χωρίς να έχει τη "δύναμη", να καλύψει την απέναντι πλευρά όπου στα πάρκα συχνάζουν καθημερινά οικογένειες με τα παιδιά τους και αρκετοί άνθρωποι περπατούν την οδό Ιτάνου, είτε λόγω του Ιερού Ναού, είτε λόγω των πάρκων. Εξάλλου, πρόκειται και για μία πυκνοκατοικημένη περιοχή του Ηρακλείου.

Αξιοσημείωτο, είναι δε, ότι εκεί που βρίσκεται ο στύλος, λειτουργεί το τελευταίο διάστημα γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από νέους ανθρώπους που αθλούνται. Πολλές φορές, λοιπόν, τους φεύγει η μπάλα και τρέχουν στον κεντρικό δρόμο προκειμένου να την πιάσουν. Υπάρχει, επομένως, μεγάλη ανησυχία από την πλευρά των κατοίκων, που επισημαίνουν ότι είναι απαράδεκτο από την πλευρά της ΔΕΗ και της δημοτικής αρχής του Ηρακλείου, να αφήνουν ένα τέτοιο σημείο, με τόσο ελλιπή φωτισμό.

Το neakriti.gr δημοσιεύει φωτογραφίες, τόσο στη διάρκεια της μέρας για να φανεί η περιοχή όσο και στη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την έλλειψη επαρκούς φωτισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν σημειωθεί πάνω στο δρόμο της Ιτάνου στη διάρκεια της νύχτας και άλλα τροχαία ατυχήματα μέχρι σήμερα. Αλλά το πιο πρόσφατο, αυτό της περασμένης Παρασκευής, δυστυχώς εξελίσσεται σε πολύ σοβαρό και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ακόμα και για δυστυχήματα στο μέλλον, αν δεν ενισχυθεί ο φωτισμός σε κείνο το σημείο στην περιοχή της Κηπούπολης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News