Τουρισμός: Ξεκίνησε και επίσημα η σεζόν στα Χανιά - Γιατί προτιμούν την Κρήτη για τις διακοπές τους

Κρήτη
Τουρισμός: Ξεκίνησε και επίσημα η σεζόν στα Χανιά - Γιατί προτιμούν την Κρήτη για τις διακοπές τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσγειώθηκαν οι δυο πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο των Χανίων – Συνολικά 20 πτήσεις μέσα σε μόλις δύο ημέρες

Με διαφορά λίγων λεπτών προσγειώθηκαν στις 10.30  το πρωί της Κυριακής 26 Μαρτίου, στα ηλιόλουστα Χανιά οι δύο πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό, με τις οποίες άνοιξε και επισήμως η τουριστική περίοδος για το 2023.

Λίγη ώρα αργότερα οι πρώτοι επισκέπτες από τη Δανία και τη Γερμανία έφταναν χαμογελαστοί στο χώρο αφίξεων για να πάνε στους προορισμούς τους.

Άλλοι σε δικά τους σπίτια, άλλοι σε Airbnb και άλλοι σε ξενοδοχεία οι τουρίστες που επέλεξαν τη δυτική Κρήτη για τις διακοπές τους ανυπομονούν, να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, το αεροδρόμιο Χανίων μετά την προσγείωση των δυο πρώτων αεροσκαφών γέμισε από τουρίστες με τα παιδιά και τα κατοικίδια τους. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι έχουν ξαναέρθει στην Κρήτη, ενώ άλλοι που ήρθαν για πρώτη φορά ήταν πολύ ενθουσιασμένοι.

Όσο για το τι τους αρέσει στην Κρήτη: Ο άνθρωποι, ο τόπος, ο καιρός και το φαγητό είπαν σχεδόν όλοι όσοι έχουν επισκεφθεί την Κρήτη στο παρελθόν.

Συνολικά εννέα πτήσεις από Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Κύπρο, Πολωνία και Ρουμανία είναι προγραμματισμένες να προσγειωθούν την Κυριακή στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων, ενώ οι αφίξεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, όπου αναμένονται έντεκα πτήσεις από χώρες της Ευρώπης.

Όπως είπε o Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τα Χανιά, καθώς, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, φαίνεται ότι είναι από τους προορισμούς που παρουσιάζουν ανοδική πορεία για τη φετινή σεζόν».

Αισιόδοξοι είναι και οι επιχειρηματίες του τουρισμού στα Χανιά, σύμφωνα με τις κρατήσεις που ξεκίνησαν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News