Χανιά: Με κάθε λαμπρότητα η επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Κρήτη
Χανιά: Με κάθε λαμπρότητα η επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παρέλαση μαθητών , παραδοσιακών συλλόγων ,εθελοντικών ομάδων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων στην Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου

Με λαμπρότητα και σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, γιορτάστηκαν σήμερα στα Χανιά, η επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, 'Αννα Στρατινάκη, που σε δήλωση της αναφέρθηκε στον διπλό εορτασμό λέγοντας:

« Σήμερα είναι μία ημέρα ένδοξη , λαμπρή Είμαστε εδώ για τους αγώνες πάνω από ολα της δημοκρατίας , της ελευθερίας , της χριστιανοσύνης.

Εύχομαι χρόνια πολλά, πάνω από όλα υγεία και να είμαστε πάντα καλά, αυτό έχει σημασία σε ολα τα επίπεδα.

Μετά από τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε, είμαστε εδώ, όρθιοι να στηρίζουμε πανανθρώπινα , να είμαστε κοντά τόσο στις δύσκολες στιγμές και στον ανθρώπινο πόνο ,όσο και στις στιγμές τις ιδιαίτερες και τις χαρμόσυνες».

Από την πλευρά της η βουλευτής της Ν.Δ, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε:

«Η Ελλάδα σήμερα γιορτάζει αισιόδοξη και με ελπίδα. Σίγουρη στα σύνορά της χάρη στις ένοπλες μας δυνάμεις, βλέποντας ένα μέλλον καλύτερο να διαγράφεται για τον καθένα και για τις κάθε μία από μας».

Ο βουλευτής της Ν.Δ, Βασίλης Διγαλάκης, αναφέρθηκε στον διπλό εορτασμό τονίζοντας ότι, « η χώρας μας συνεχίζει μπροστά με ασφάλεια , αισιοδοξία και προκοπή το δρόμο της προόδου και της ευημερίας».

Ευχές για τον σημερινό εορτασμό έστειλε και ο βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Κασελάκη,ς επισημαίνοντας: Σήμερα τιμούμε ολους αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι».

Στους αγώνες για την ελευθερία και στο χρέος όλων να διαφυλάξουν τις παρακαταθήκες των προγόνων μας αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής.

Ο κ Καλογερής χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα μεγάλη γιορτή για τη χώρα και τους Έλληνες, ενώ ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και πρόσθεσε: «Οφείλουμε απέναντι σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν να εκφράσουμε την αισιοδοξία μας και τη δύναμη ότι θα υπερβαίνουμε όλες τις δυσκολίες και κάθε μέρα θα παραδίδουμε μια καλύτερη χώρα στις επόμενες γενιές».

Στο πλαίσιο του εορτασμού τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παρέλαση μαθητών , παραδοσιακών συλλόγων ,εθελοντικών ομάδων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων στην Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην ακριτική Γαύδο, η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή δύο μικρών παιδιών του νησιού που κρατούσαν την Ελληνική σημαία.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News