Κρήτη: Έργα πρόληψης φυσικών καταστροφών ύψους 1,4 εκατ. σε δήμους του Ηρακλείου

Κρήτη
Κρήτη: Έργα πρόληψης φυσικών καταστροφών ύψους 1,4 εκατ. σε δήμους του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έργα πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές ύψους 1,4 εκ. ευρώ σε δήμους του Ηρακλείου

Οικονομική ενίσχυση ύψους1.400.000 ευρώ, για έργα πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων, διατίθεται στους Δήμους Αρχανών - Αστερουσίων, Μαλεβιζίου και Μινώα Πεδιάδας από Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα από την κατάθεση και την ένταξη των επιμέρους προτάσεων στο πρόγραμμα, πρόκειται να συμβάλουν στα υπόλοιπα μέτρα, που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τις αποκαταστάσεις, και τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 και της θεομηνίας στις 15 Οκτωβρίου 2022, που έπληξαν τις περιοχές.

Οι προτάσεις χρηματοδότησης για τους Δήμους, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, αφορούν 150 χιλιάδες ευρώ για τους σεισμόπληκτους οικισμούς και τις κατεδαφίσεις επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, 550 χιλιάδες ευρώ για κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτιρίων, κάλυψη δαπανών συντήρησης οικίσκων και εκπόνηση μελετών για σχολικά κτήρια λόγω του σεισμού, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος και 700 χιλιάδες ευρώ στο Δήμο Μαλεβιζίου, για αποκατάσταση ζημιών στις περιοχές της Αγ. Πελαγίας - Λυγαριάς και Παλαιοκάστρου που επλήγησαν από την πλημμύρα στις 15.10.2022 και ενέργειες για έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας της Αγίας Πελαγίας, όπως και αποκατάσταση της δημοτικής οδοποιίας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε ότι η χρηματοδότηση «που αγγίζει τα 300 εκ. ευρώ, πρόκειται να βοηθήσει τα μέγιστα τους συμπολίτες μας και να ωθήσει στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκαμψη των περιοχών» και συμπλήρωσε ότι «προχωράμε στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση των περιοχών, με την υλοποίηση ανθεκτικών έργων. Συνεχίζουμε, ώστε να επουλώσουμε όλες τις πληγές. Ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News