Στην Κρήτη η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ

Κρήτη
Στην Κρήτη η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση-συνεργασία είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης στην ΚΕΔΕ με τον γενικό διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη, ενώ παράλληλα είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου

Συνάντηση-συνεργασία είχε σήμερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, για σημαντικά θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, με τον γενικό διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη, ενώ παράλληλα είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως:

  • Νέος τρόπος κατανομής των ΚΑΠ (το θέμα θα αναπτυχθεί και θα συζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ)
  • Οι ελλιπείς χρηματοδοτήσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Το θέμα της Ναυαγοσωστική Κάλυψης (χρηματοδότηση) αλλά και η μείωση ανταλλάγματος της παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας
  • Οι πρόσφατες εξελίξεις με τις ΔΕΥΑ και την υπαγωγή τους στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ο κ. Κουράκης επισήμανε ότι πρέπει να στηριχθούν οι ΔΕΥΑ τόσο οικονομικά όσο και με στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού τους τονίζοντας παράλληλα ότι το Νερό πρέπει να παραμείνει ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό .
  • Η διενέργεια Προσεισμικών Ελέγχων άμεσα σε δημόσια κτίρια, σχολεία, κ.α., με τη συνεργασία του ΟΑΣΠ-ΤΕΕ και της ΚΕΔΕ
  • Τέλος, ο κ. Κουράκης κάλεσε την Επιτροπή Οικονομικών & το Εποπτικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ να συνεδριάσουν στην Κρήτη.

Η ΚΕΔΕ αποδέχτηκε την πρόσκληση και η συνεδρίαση μάλιστα ορίστηκε στις 4 και 5 Μαΐου 2023 με βασικό θέμα της συνεδρίασης τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News