Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων για μετακινήσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας: «Απαξιώνουν τον τομέα Αλιείας»

Κρήτη
Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων για μετακινήσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας: «Απαξιώνουν τον τομέα Αλιείας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι Υπηρεσίες Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης πρέπει να ενισχυθούν και υποστηριχθούν στο έργο τους με τη στελέχωση ιχθυολόγων καθώς και με την τοποθέτησή τους στις θέσεις ευθύνης των Υπηρεσιών τους, και όχι να χρησιμοποιούνται για παιχνίδια εξουσίας και σκοπιμοτήτων», αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος

Για «απαξίωση» του τομέα αλιείας κάνουν λόγο τα μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων Δημοσίου με αφορμή μετακινήσεις προϊσταμένων στις Υπηρεσίες Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης, κάτι που σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου επιφέρει δυσκολίες στο έργο των ιχθυολόγων αλλά και των ίδιων των υπηρεσιών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος μιλάει για «παιχνίδι μετακινήσεων», καθώς, παρόλο που η Περιφέρεια Κρήτης διαχειρίζεται έναν τεράστιο υδάτινο φυσικό πλούτο, αντί να υπάρξει μέριμνα κατάλληλης στελέχωσης των Τμημάτων Αλιείας, όπως λέει, εξυπηρετούνται «σκοπιμότητες» για να μην μπορούν κάποια άτομα να διεκδικήσουν διευθυντικές θέσεις ενώ κάποια άλλα με μεγαλύτερη ευκολία να μπορούν να χριστούν διευθυντές, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Τα μέλη του Συλλόγου απαιτούν την «άμεση ανάκληση την αποφάσεων μετακίνησης του προσωπικού στα Τμήματα Αλιείας», με φόντο και τη συνταξιοδότηση δύο ιχθυολόγων της Περιφέρειας.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων Δημοσίου έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι, κ. περιφερειάρχη, κ. αντιπεριφερειάρχες,

Με δυσάρεστη έκπληξη και απορία διαπιστώσαμε ένα παιχνίδι μετακινήσεων για τις θέσεις προϊσταμένων με θύματα τις Υπηρεσίες Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης και τους συναδέλφους ιχθυολόγους. Δυστυχώς η Περιφέρεια Κρήτης δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία με τους υπόλοιπους τομείς του πρωτογενή τομέα όσον αφορά την Αλιεία, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις των υπηρετούντων επιστημόνων σ’ αυτή, για τα προβλήματα. Και αυτό, παρόλο που η Περιφέρεια Κρήτης διαχειρίζεται έναν τεράστιο υδάτινο φυσικό πλούτο (μεγάλο μέρος του οποίου προστατεύεται και διεθνώς) και σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων του Τομέα Αλιείας. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε το 2019 το Ηράκλειο ως τόπο διεξαγωγής του 17ου Πανελλήνιου συνέδριου Ιχθυολόγων.

Από ό,τι φαίνεται δε σας είναι απόλυτα αντιληπτό ότι ο Τομέας Αλιείας είναι άμεσα συνδεδεμένος με το θαλάσσιο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, και ιδιαίτερα με τον τουρισμό λόγω της εικόνας της παραδοσιακής αλιείας αλλά και τις επιπτώσεις σε αυτόν όπως π.χ. η αύξηση πληθυσμών λαγοκέφαλου και άλλων εισβολικών ειδών.

Και φτάσαμε στο σημείο να θυμηθείτε την Αλιεία τώρα, με αφορμή τη συνταξιοδότηση 2 ιχθυολόγων της Περιφέρειας, όπου αντί να υπάρξει μέριμνα κατάλληλης στελέχωσης των Τμημάτων Αλιείας παρακολουθούμε παιχνίδια μετακινήσεων σε μια σκακιέρα ώστε να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες:

* Μετακινείται η αναπληρώτρια διευθύντρια και τμηματάρχης Αλιείας της Π.Ε Ηρακλείου, η οποία έχει κριθεί από Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τμηματάρχης Αλιείας το 2004 στο Τμήμα Αλιείας Ν.Α. Ηρακλείου (νυν Π.Ε. Ηρακλείου) για να μην μπορεί να διεκδικήσει τη θέση διευθυντή στην Δ.Α.Α.Κ. Σημειωτέον ότι στη συγκεκριμένη Υπηρεσία εκτελεί χρέη αναπληρώτριας διευθύντριας τους τελευταίους 3 μήνες, ενώ εδώ και 4 χρόνια αναπλήρωνε τη δ/ντρια εν απουσία της.

* Ταυτόχρονα, μετακινείται ΠΕ Γεωπόνος από το Τμήμα Συντονισμού και υλοποίησης δράσεων Φ&Ζ της Δ.Α.Α. στο Τμήμα Αλιείας της Δ.Α.Α.Κ. ως τμηματάρχης για να χρηστεί διευθυντής… Προφανώς τα Τμήματα Αλιείας χαίρουν τόσης εκτίμησης, ώστε να αποτελούν «σκαλοπάτι» στην υπηρεσιακή εξέλιξη των ημετέρων.

* Παράλληλα μένει εκτός θέσης προϊσταμένου η μοναδική ιχθυολόγος Π.Ε με διδακτορικό και χρόνια εμπειρίας εκτός των άλλων και σε ευρωπαϊκά προγράμματα που υπηρετεί στο Τμήμα Αλιείας της Δ.Α.Α. στο Ηράκλειο.

Κύριε περιφερειάρχη, κ. αντιπεριφερειάρχες,

Οι Υπηρεσίες Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης πρέπει να ενισχυθούν και υποστηριχθούν στο έργο τους με τη στελέχωση Ιχθυολόγων καθώς και με την τοποθέτησή τους στις θέσεις ευθύνης των Υπηρεσιών τους, και όχι να χρησιμοποιούνται για παιχνίδια εξουσίας και σκοπιμοτήτων. Για αυτό και απαιτούμε την άμεση ανάκληση την αποφάσεων μετακίνησης του προσωπικού στα Τμήματα Αλιείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News