Πώς εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Κρήτη
Πώς εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την εκκλησιαστική τάξη, στο τέλος του Όρθρου πραγματοποιήθηκε η έξοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού προς προσκύνηση και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, το πρωί της Κυριακής Γ΄ Νηστειών (Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως), 19ης Μαρτίου 2023, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Σταυρού Βωσάκου, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου της Μονής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Τιμοθέου Παναγιωτάκη, του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ, συνταξιούχου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, και του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Κωνσταντίνου Ζουμπεράκη.

Κατά την εκκλησιαστική τάξη, στο τέλος του Όρθρου πραγματοποιήθηκε η έξοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού προς προσκύνηση και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην αξία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στη ζωή καθενός Χριστιανού και προέτρεψε όλους τους ανθρώπους ο προσωπικός σταυρός καθενός να γίνει η δόξα μας, όπως ο Σταυρός του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που καθαγιάστηκε με το Πανάγιο Αίμα Του, έγινε η Δόξα Του. Επίσης, ο Επίσκοπός μας συνεχάρη τον Καθηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο, για το πολύτιμο έργο του στην από πολλών ετών εκ βάθρων αναστήλωση της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Σταυρού Βωσάκου και του ευχήθηκε να έχει υγεία και δυνάμεις για να συνεχίζει μαζί με τους καλούς του συνεργούς την διακονία του στην Αγία μας Εκκλησία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε εόρτια τράπεζα στους πολυπληθείς προσκυνητές, οι οποίοι μετείχαν στη Θεία Λειτουργία από διάφορα μέρη της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News