Στο σκαμνί 29χρονος βοσκός, που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε αγοράκι - Τον είχε στη δούλεψή του ο πατέρας του θύματος

Κρήτη
Στο σκαμνί 29χρονος βοσκός, που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε αγοράκι - Τον είχε στη δούλεψή του ο πατέρας του θύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε επιβάλει στον 29χρονο άνδρα από το Αφγανιστάν ποινή κάθειρξης 7 ετών

Για αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου, έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση - σε δεύτερο βαθμό - της υπόθεσης ενός νεαρού αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται να είχε ασελγήσει σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού. Το επίμαχο συμβάν είχε λάβει χώρα τον Μάιο του 2021 στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, με αρνητικό “πρωταγωνιστή” έναν 29χρονο βοσκό, ο οποίος ήταν στη δούλεψη του πατέρα τού παθόντος. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έλαβε χώρα πριν από έναν χρόνο (Μάρτιος 2022): Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε επιβάλει στον 29χρονο άνδρα από το Αφγανιστάν ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Το χρονικό

Ο πατέρας του ανήλικου αγοριού είχε στη δούλεψή του τον 29χρονο βοσκό. Σύμφωνα με την καταγγελία, τον Μάιο του 2021, ο νεαρός εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πατέρα του παιδιού, προβαίνοντας σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου. Το παιδί ανέφερε στον πατέρα του τα όσα βίωσε στα χέρια του νεαρού βοσκού και ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον 29χρονο. Σημειώνεται ότι τόσο τον Μάιο του 2021, όσο και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος κι ότι ο πατέρας του παιδιού τον κατήγγειλε, προκειμένου να μην του καταβάλει δεδουλευμένα που του χρωστούσε. Εντούτοις, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου, τον προπερασμένο Μάιο, ο 29χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Η δίκη

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 22 Μαρτίου του 2022, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου: Ο νεαρός αλλοδαπός κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για «διενέργεια γενετήσιας πράξης με ανήλικο» και για «βία κατά υπαλλήλου». Η Έδρα έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (6-1) τον 29χρονο, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 7 ετών για την πρώτη πράξη και φυλάκιση έξι μηνών για τη «βία κατά υπαλλήλου». Εξάλλου, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του νεαρού να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ως εκ τούτου, ο 29χρονος επέστρεψε στη φυλακή.

Μιλώντας πέρυσι στο neakriti.gr, ο δικηγόρος του 29χρονου κ. Γιώργος Ζερβός είχε αναφέρει ότι «η ποινή που επεβλήθη δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά περιστατικά. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση κι ευελπιστεί ότι στο Εφετείο θα αναδειχθεί η πραγματική διάσταση της υπόθεσης και θα αθωωθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News