Κρήτη: Συναγερμός για τα κουνούπια που μεταδίδουν Δάγκειο πυρετό - Πότε ξεκινούν οι ψεκασμοί (vid)

Κρήτη
Κρήτη: Συναγερμός για τα κουνούπια που μεταδίδουν Δάγκειο πυρετό - Πότε ξεκινούν οι ψεκασμοί (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κουνούπια που προκαλούν σοβαρές λοιμώξεις και είχαν εξαφανιστεί από τη χώρα μας πριν από 60 χρόνια, απειλούν και πάλι τη δημόσια υγεία - Ο επικείμενος κίνδυνος καθιστά επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων για την επιτήρηση και τον έλεγχο αυτού του γένους κουνουπιών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

 

  •  Η Ευρώπη ζητά προληπτικά μέτρα για τα επικίνδυνα κουνούπια
  • Ξεκινούν τον Απρίλιο οι ψεκασμοί και στην Κρήτη
  • Προβληματισμός για τον Δάγκειο ιό από τα κουνούπια
  • Ο κίνδυνος του Δάγκειου ιού θωρακίζεται με προληπτικά μέτρα

Σε χώρες της Ευρώπης έχουν εμφανιστεί κουνούπια που μεταφέρουν ιούς και προκαλούν σοβαρές λοιμώξεις, μεταξύ αυτών και Δάγκειο πυρετό, με το υπουργείο υγείας να κρούει το καμπανάκι του κινδύνου και να ζητά τη λήψη μέτρων για την έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών.

Από τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι ψεκασμοί στην Κρήτη, όπως δήλωσε ο Αντώνης Παπαδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για προληπτικά μέτρα.

Ο Δάγκειος ιός μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών. Ο Δάγκειος πυρετός είναι επίσης γνωστός ως πυρετός των σπασμένων οστών, επειδή ο πόνος που μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, ο επικείμενος κίνδυνος καθιστά επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων για την επιτήρηση και τον έλεγχο αυτού του γένους κουνουπιών, με ενισχυμένη επιτήρηση σε περιοχές που αποτελούν δυνητικές πύλες εισόδου του κουνουπιού Aedes aegypti.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News