Τραγωδία στα Τέμπη: «Δώστε τα στοιχεία των νεκρών» - Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σύλλογου SOS Τροχαία Εγκλήματα

Κρήτη
Τραγωδία στα Τέμπη: «Δώστε τα στοιχεία των νεκρών» - Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σύλλογου SOS Τροχαία Εγκλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα η ελληνική κοινωνία πενθεί 57 συγκεκριμένους Ανθρώπους και απαιτεί σαν προϋπόθεση για την μη επανάληψη παρόμοιων τραγωδιών των σεβασμό στη Μνήμη τους», αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχουν περάσει είκοσι ημέρες από την τραγωδία στα Τέμπη, όπου την ζωή τους έχασαν 57 άνθρωποι και η πολιτεία δεν έχει ακόμα δώσει στην δημοσιότητα των κατάλογο με τα στοιχεία των νεκρών και αυτό που συμβαίνει, σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου, μόνο τυχαίο δεν είναι.

«Σήμερα η ελληνική κοινωνία πενθεί 57 συγκεκριμένους Ανθρώπους και απαιτεί σαν προϋπόθεση για την μη επανάληψη παρόμοιων τραγωδιών των σεβασμό στη Μνήμη τους. Η προσπάθεια να μη βιωθεί η τραγωδία των Τεμπών σαν συλλογικό τραύμα από την κοινωνία στηρίζεται τόσο στην καταστολή των κινητοποιήσεων όσο και στην απόκρυψη της Ταυτότητας των θυμάτων. Απαιτούμε την άμεση επίσημη ανακοίνωση της ταυτότητας των θυμάτων του εγκλήματος της 28ης Φεβρουαρίου. Μνήμη ενάντια τη Λήθη. Όχι στη Συγκάλυψη. Πρόσωπα, όχι Αριθμοί! Αόρατοι ναι, Ανύπαρκτοι όχι!», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«20 ημέρες μετά το έγκλημα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη η επίσημη πολιτεία δεν έχει ακόμα δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο με τα στοιχεία των νεκρών!

Αυτό ενώ εδώ και βδομάδες έγιναν οι ταυτοποιήσεις και οι σοροί των θυμάτων παραδόθηκαν σε σφραγισμένα φέρετρα με την εντολή να μην ανοιχθούν από τις οικογένειες τους.

Ενώ λοιπόν τα θύματα του εγκλήματος έχουν ενταφιαστεί το μόνο που είναι επισήμως γνωστό είναι ο αριθμός των νεκρών. 57 όπως ισχυρίζονται.

Κι ενώ επίσημα η πολιτεία σιωπά, πρόσωπα και ιστορίες θυμάτων αναδεικνύονται από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τα ΜΜΕ υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως στα τρένα επέβαιναν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.

Παράλληλα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο λίστες με τα ονόματα των θυμάτων χωρίς αυτές να αποτελούν μέρος επίσημης ανακοίνωσης οποιουδήποτε πολιτικού ή υπηρεσιακού φορέα. Είναι η πρώτη φορά που σε ένα μαζικό έγκλημα αποκρύβονται τα στοιχεία των θυμάτων, ενώ είναι γνωστά εδώ και εβδομάδες. Το γεγονός μπορεί να προκαλεί εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.  

Ωστόσο αυτό που συμβαίνει μόνο τυχαίο δεν είναι. Αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής του να ξεχαστεί το γρηγορότερο αυτό που συνέβη. Η αναφορά μόνο σε αριθμούς γι αυτό είναι πολύ πιο βολική απ  ότι οι αναφορά στους Ανθρώπους.

Αποτελεί τη μέγιστη προσβολή της Μνήμης των νεκρών η απόκρυψη των ονομάτων τους από την πολιτεία.

Σήμερα η ελληνική κοινωνία πενθεί 57 συγκεκριμένους Ανθρώπους και απαιτεί σαν προϋπόθεση για την μη επανάληψη παρόμοιων τραγωδιών των σεβασμό στη Μνήμη τους. Η προσπάθεια να μη βιωθεί η τραγωδία των Τεμπών σαν συλλογικό τραύμα από την κοινωνία στηρίζεται τόσο στην καταστολή των κινητοποιήσεων όσο και στην απόκρυψη της Ταυτότητας των θυμάτων.

Απαιτούμε την άμεση επίσημη ανακοίνωση της ταυτότητας των θυμάτων του εγκλήματος της 28ης Φεβρουαρίου.  

Μνήμη ενάντια τη Λήθη. Όχι στη Συγκάλυψη. Πρόσωπα, όχι Αριθμοί!

Αόρατοι ναι, Ανύπαρκτοι όχι!       

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

ΥΓ. Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ δημοσιοποιεί τα στοιχεία των νεκρών, στις 7 Μαρτίου ένας κατάλογος με 56 ονόματα δημοσιεύτηκε στο site intraneus και στις 17 Μαρτίου, με αλλαγές στη σειρά, αναδημοσιεύτηκε σαν καινούρια στο larissa.net και από κεί σε μεγαλύτερα sites. Αναρωτιέται κανείς: Είναι αξιόπιστες αυτές οι αγνώστου προελεύσεως λίστες; Πουλάνε κάποιοι τα ονόματα των νεκρών;».                                                         

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News