Ο Σύλλογος Φίλων ΙΤΕ τιμά τον Γιάννη Παπαδάκη

Κρήτη
Ο Σύλλογος Φίλων ΙΤΕ τιμά τον Γιάννη Παπαδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη ενός από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης, της λειτουργίας και της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Παπαδάκη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου

Ο Σύλλογος Φίλων ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας) στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων του οργανώνει την εφετινή, πρώτη εκδήλωσή του, αφιερωμένη στη μνήμη ενός από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης, της λειτουργίας και της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Παπαδάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 8.00 το βράδυ, στην Αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και περιλαμβάνει δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος θα αναπτυχθεί από τρείς διακεκριμένους, ειδικούς επιστήμονες το ενδιαφέρον και επίκαιρο, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, θέμα της Ενέργειας.

Ειδικότερα θα μιλήσουν:

  • Ο κ. Νίκος Πασαδάκης, Διευθυντής Ινστιτούτου Γεωενέργειας του ΙΤΕ, καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης. Τίτλος ομιλίας: Ενεργειακή μετάβαση: Επιχειρηματική ευκαιρία ή βιώσιμη προοπτική;
  • Ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, Χημικός μηχανικός. Τίτλος ομιλίας: Ενέργεια στην Ελλάδα. Διάρθρωση αγοράς, χρηματιστήριο ενέργειας και προκλήσεις.
  • Ο κ. Χάρης Δούκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τίτλος ομιλίας: Οι μεγάλοι νικητές του ενεργειακού πολέμου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει η απονομή του βραβείου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου 2023, σε ερευνητή του Ιδρύματος, για καινοτόμο επιστημονική έρευνα, που παρέχει δυνατότητες για επιχειρηματική αξιοποίηση.

Το βραβείο, που συνοδεύεται από το ποσό των 3.000 ευρώ, θα απονείμει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλης Αλιφιεράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News