Νίκος Ανδρουλάκης: «Βολές» από το Ηράκλειο για Τέμπη, υποκλοπές και οικονομία

Κρήτη
Νίκος Ανδρουλάκης: «Βολές» από το Ηράκλειο για Τέμπη, υποκλοπές και οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομιλία στο Ηράκλειο πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης - “Βέλη” για Τέμπη, υποκλοπές και οικονομία

«Να ξανακάνουμε την Κρήτη το “κάστρο” του ΠΑΣΟΚ. Την παράταξη των μεγάλων έργων, της εθνικής αξιοπρέπειας» ήταν η προτροπή που απηύθυνε το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου, από το “Αστόρια” προς τους Ηρακλειώτες και τους Κρητικούς ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εξαπέλυσε συνάμα δριμείες “βολές” κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την τραγωδία στα Τέμπη, τις υποκλοπές και άλλα “καυτά” ζητήματα της πολιτικής-κοινωνικής επικαιρότητας...

Ξεδιπλώνοντας, παράλληλα, το βασικό περιεχόμενο της ομιλίας του, που ήταν αφιερωμένη στο τρίπτυχο “ανθεκτική οικονομία- δίκαιη κοινωνία- ισχυρή Ελλάδα”, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. σκιαγράφησε μια διαφορετική φιλοσοφία του κόμματος ως προς την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, εστιάζοντας στην κατεύθυνση των πόρων σε κρίσιμες υποδομές, όπως ο σιδηρόδρομος, σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, στα ενεργειακά δίκτυα και στο κοινωνικό κράτος.

«Ένα κράτος δεν κατάφερε να διασφαλίσει κάτι απλό, την ασφάλεια. Την ασφαλή μεταφορά. Η σκέψη μας και σήμερα στα θύματα και στους οικείους τους. Τι είναι τελικά το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη; Είναι η απόλυτη ανευθυνότητα Μητσοτάκη. Όταν κάτι πάει στραβά, είναι εξαφανισμένος. Το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, αλλά ένα κράτος συμφερόντων ή κράτος εγγυητή του δημόσιου συμφέροντος», είπε χαρακτηριστικά, ξεκινώντας την ομιλία του με αναφορά στην τραγωδία στα Τέμπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο μοιραίο σταθμάρχη στη Λάρισα σημείωσε πως «τόσες ζωές έγιναν ρουσφέτι στο χέρι της Ν.Δ.»... Παράλληλα καταλόγισε ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ, για τους όρους πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Κάνουν τα πάντα μόνο για τη θέση της εξουσίας. Ο ένας υποσχόταν θεσμούς, ο άλλος κοινωνική δικαιοσύνη. Ζούμε τεράστιες ανισότητες, μπαίνουμε στο στόχαστρο της Ε.Ε. για θέματα δημοκρατίας. Δεν αξίζει αυτό στον ελληνικό λαό. Υπάρχει άλλος δρόμος, ένας δρόμος αξιοπρέπειες. Κι αυτό είναι που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ, να ανοίξουμε έναν νέο δρόμο προοπτικής, ανάπτυξης, νέων θέσεων εργασίας, που θα κάνει τα παιδιά μας να μείνουν στη χώρα και να φτιάξουν την Ελλάδα του μέλλοντος», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην προσέγγιση της χώρας μας ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Το Ταμείο Ανάπτυξης είναι παιχνίδι στα χέρια των λίγων. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που πήρε όλα τα δάνεια του Ταμείου. Ας δούμε τι προσέγγιση έχουν κι άλλες χώρες σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης. Ας δούμε την Πορτογαλία. Το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει και, όπως αποδεικνύεται, δεν τα πήγαμε καλά στη διαχείριση της πανδημίας. Όλος ο φόρτος έπεσε στα δημόσια νοσοκομεία και το παράδειγμα της πανδημίας δείχνει ότι δε διαχειριστήκαμε σωστά τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Οφείλουμε να δώσουμε οικονομικά κίνητρα στους εργαζόμενους του ΕΣΥ και όχι μόνο “παλαμάκια”. Το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί να επανιδρύσει το ΕΣΥ. Η Ν.Δ. το μόνο που κάνει είναι να μετατρέπει τη δημόσια υγεία σε πεδίο προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., για να σημειώσει:

«Το Ταμείο Ανάκαμψης, μεταξύ άλλων, αφορά τη μεταποίηση, την αγροτιά, τους κτηνοτρόφους και όλους τους Έλληνες που κινδυνεύουν με ενεργειακή φτώχια. Στην Κρήτη υπάρχει ένα καλώδιο που μας ενώνει με την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά αυτό έγινε για να κάνουμε μια δίκαιη πράσινη μετάβαση. Πράσινη μετάβαση σημαίνει φεύγω από τα ορυκτά καύσιμα και πάω στις ΑΠΕ. Τι σημαίνει δίκαιη; Το καλώδιο αυτό δε θα αξιοποιηθεί κατά προτεραιότητα από τους 5 μεγάλους “παίκτες”, αλλά από τον λαό της Κρήτης με φωτοβολταϊκά στις στέγες, με ενεργειακές κοινότητες όπως στο Αρκαλοχώρι, για κτηνοτρόφους και αγρότες».

«Οι μισές θέσεις εργασίας είναι της τάξεως των 400 ευρώ. Έχουμε γεμίσει Airbnb και είμαστε έρμαια των funds. Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να δοθεί ένα τέλος στην υπάρχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τις στρεβλώσεις της οικονομίας και να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα.

Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σπυράκος δημιούργησαν τον νόμο Κατσέλη για την ανακούφιση των δανειοληπτών. Εμείς προτείνουμε την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν το συζητάμε να πάρει ξένος παράγοντας την αγροτική γη. Λέμε “όχι” στον αφελληνισμό της ελληνικής γης και οφείλουμε να δώσουμε κίνητρα στα “πράσινα” δάνεια», είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και συνέχισε: «Για εμάς προτεραιότητα αποτελούν η ενεργοποίηση των τριετιών, ώστε να μπορέσουν να ανελιχθούν οικονομικά και οι πιο χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, ενώ ζωτικής σημασίας είναι η υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και της συλλογικής σύμβασης εργασίας».

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πλαισίωσαν στη χθεσινή εκδήλωση, πραγματοποιώντας ομιλίες, ο πρώην υπουργός, καθηγητής Οικονομικών και επικεφαλής του In Social, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Ηλίας Κικίλιας, γραμματέας Τομέα Ανάπτυξης, ο Δημήτρης Σπυράκος, γραμματέας Τομέα Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας Δανειοληπτών, και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Ιδιωτικού Χρέους.

Σε Ιεράπετρα και Άγ. Νικόλαο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. θα συνεχίσει και σήμερα την περιοδεία του στο νησί μας, επισκεπτόμενος τον νομό Λασιθίου.

Στις 10:30 π.μ. θα βρεθεί στην Ιεράπετρα, όπου θα πραγματοποιήσει αρχικά επίσκεψη στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ στις 11:30 θα επισκεφτεί καταφύγιο με αδέσποτα ζώα (Takis Shelter nonprofit organization), στην περιοχή Κούπα Ιεράπετρας.

Στη 1:30 μ.μ., ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. θα επισκεφτεί την ΑΣΤΕΚ στον Άγιο Νικόλαο, ενώ στις 6 μ.μ. θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της περιοχής στο Επιμελητήριο Λασιθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News