Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Η οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί το νερό είναι επιβεβλημένη»

Κρήτη
Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Η οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί το νερό είναι επιβεβλημένη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο συλλαλητήριο έδωσαν το παρόν δημότες, σωματεία, και εργαζόμενοι, διεκδικώντας να αποσυρθεί οριστικά το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί το νερό

 

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Σωματείων Εργαζομένων ΔΕΥΑ νομού Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Βαρδάκης εκπροσωπώντας και τους βουλευτές Νίκο Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη,  συμμετείχε στο συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, το οποίο έλαβε χώρα σήμερα στις 11:30 μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο συλλαλητήριο έδωσαν το παρόν δημότες, σωματεία, και εργαζόμενοι, διεκδικώντας να αποσυρθεί οριστικά το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί το νερό.

Οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπογραμμίζουν: «Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει τη χαριστική βολή στα δημόσια αγαθά, καθώς ιδιωτικοποιεί την διαχείριση του νερού και των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αναθέτει την εποπτεία και τον έλεγχο των υπηρεσιών ύδρευσης και επεξεργασίας αστικών αποβλήτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με πρόσχημα  τα προαπαιτούμενα  του Ταμείου Ανάκαμψης, που η ίδια η κυβέρνηση εισήγαγε εν κρυπτώ, χωρίς διαβούλευση.

Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει και πλείστα αντιπεριβαλλοντικά άρθρα προς τέρψη ιδιωτικών συμφερόντων.

Η οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου – εκτρώματος είναι επιβεβλημένη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News