Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα ετοιμόρροπα του Δήμου Γόρτυνας

Κρήτη
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα ετοιμόρροπα του Δήμου Γόρτυνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι παράγοντες του Δήμου παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ιδιοκτήτριας του όμορου ακινήτου, αδιαφορώντας πλήρως για τον ορατό κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής, αρνούνται να το κατεδαφίσουν, ετοιμόρροπο κτίσμα», καταγγέλλει πολίτης

Στον οικισμό των Καπετανιανών του Δήμου Γόρτυνας, κτίσμα πολλών ετών, εγκαταλελειμμένο, εδώ και 17 μήνες έχει χαρακτηριστεί από την αρμόδια υπηρεσία επικίνδυνο - κοινώς ετοιμόρροπο, από δομικής - στατικής άποψης και από άποψη υγιεινής, ωστόσο οι αρμόδιοι αδιαφορούν, σύμφωνα με καταγγελία πολίτη.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει πολίτης «οι παράγοντες του Δήμου, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ιδιοκτήτριας του όμορου ακινήτου, αδιαφορώντας πλήρως για τον ορατό κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής, αρνούνται να το κατεδαφίσουν, ως υποχρεούνται εκ του νόμου, λόγω πολιτικών συμφερόντων».

Παράλληλα σύμφωνα με τον ίδιο «η πλήρης αδιαφορία, ο απόλυτος εμπαιγμός και τα μικροπολιτικά συμφέροντα του Δημάρχου κ. Κοκολάκη και των αρμοδίων αντιδημάρχων, οδήγησαν πολίτη στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε μήνυμά του:

Εδώ και 17 μήνες, στον οικισμό των Καπετανιανών του Δήμου Γόρτυνας, έχει χαρακτηριστεί από την αρμόδια υπηρεσία ένα κτίσμα πολλών ετών, εγκαταλελειμμένο, ως «επικίνδυνο –

Η πλήρης αδιαφορία, ο απόλυτος εμπαιγμός και τα μικροπολιτικά συμφέροντα του Δημάρχου κ. Κοκολάκη και των αρμοδίων αντιδημάρχων, οδήγησαν πολίτη στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου.

Εδώ και 17 μήνες, στον οικισμό των Καπετανιανών του Δήμου Γόρτυνας, έχει χαρακτηριστεί από την αρμόδια υπηρεσία ένα κτίσμα πολλών ετών, εγκαταλελειμμένο, ως «επικίνδυνο - κοινώς ετοιμόρροπο, από δομικής-στατικής άποψης και από άποψη υγιεινής. Για την αποσόβηση του κινδύνου πρέπει να κατεδαφιστούν και να απομακρυνθούν τα υλικά κατεδάφισης».

Οι παράγοντες του Δήμου όμως, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ιδιοκτήτριας του όμορου ακινήτου, αδιαφορώντας πλήρως για τον ορατό κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής, αρνούνται να το κατεδαφίσουν, ως υποχρεούνται εκ του νόμου, λόγω πολιτικών συμφερόντων.

Πόσες ψήφοι θα χαθούν προεκλογικά από την οικογένεια των ιδιοκτητών είναι το πρώτο μέλημα. Η ανθρώπινη ζωή και η προστασία αυτής δεν έχει χώρο στο δικό τους κώδικα αξιών. Σε μια χώρα που από τύχη ζούμε, οφείλουμε τουλάχιστον να ρίχνουμε φως στα δικά τους τα σκοτάδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News