Ρέθυμνο: Προκηρύσσονται έξι θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο

Κρήτη
Ρέθυμνο: Προκηρύσσονται έξι θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται προκήρυξη που θα περιλαμβάνει έπειτα από πολλά χρόνια θέση συντονιστή διευθυντή Παθολογίας, παρέχοντας επιπρόσθετα κίνητρα για τη βέλτιστη δυνατή στελέχωση της κλινικής

Προκήρυξη έξι θέσεων γιατρών ΕΣΥ για το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου εγκρίθηκε σύμφωνα με τον διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Νεκτάριο Παπαβασιλείου, στο πλαίσιο της προκήρυξης θέσεων ειδικευμένων ιατρών που ανακοινώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

- 1 θέση επιμελητή Β’ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας (Παθολογική Κλινική),

- 1 θέση επιμελητή Α’ ειδικότητας Πνευμονολογίας-Φυματολογίας (Πνευμονολογική Κλινική),

- 1 θέση επιμελητή Α’ ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Εργαστηριακής Ιατρικής (Βιοπαθολογικό),

- 1 θέση διευθυντή ειδικότητας Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας (ΜΕΘ),

- 1 θέση διευθυντή ειδικότητας Αναισθησιολογίας (Αναισθησιολογικό),

- 1 θέση επιμελητή Β’ ειδικότητας Παιδιατρικής ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Χειρουργικής Παίδων ή Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΤΕΠ).

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται προκήρυξη που θα περιλαμβάνει έπειτα από πολλά χρόνια θέση συντονιστή διευθυντή Παθολογίας, παρέχοντας επιπρόσθετα κίνητρα για τη βέλτιστη δυνατή στελέχωση της κλινικής.

Ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε σχετικά ότι «η προκήρυξη των παραπάνω θέσεων αποτελεί την έβδομη κατά σειρά προκήρυξη θέσεων για το Γ.Ν. Ρεθύμνου από το 2019, έχοντας ήδη προσθέσει τριάντα νέους ιατρούς στο νοσοκομείο».

Στα Ανώγεια

Παράλληλα, χθες Κυριακή 12 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Ανωγείων πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του νέου αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνου, ταξίαρχου Εμμανουήλ Παπαδάκη, και του δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη. Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της προστασίας του πολίτη και επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος ύπαρξης και λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή των Ανωγείων. Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, σημαντικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η μετεγκατάσταση του Α.Τ. Ανωγείων σε νέο προσωρινό χώρο. Πρόσφατα ο Δήμος Ανωγείων ενέταξε το κτήριο του περαχωριανού σχολείου, που, πέραν των άλλων υπηρεσιών, φιλοξενεί και το Α.Τ. Ανωγείων, σε χρηματοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος για ανακατασκευή του. Το κτήριο σύντομα θα αποτελέσει ένα νέο πυρήνα πολιτισμού για την περιοχή. Ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου και ο δήμαρχος Ανωγείων συμφώνησαν ότι θα πρέπει προσωρινά το Α.Τ. Ανωγείων να φιλοξενηθεί σε ένα κοινωφελές κτήριο και παράλληλα να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος, ώστε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ανεγείρει καινούργιο αυτοτελές Αστυνομικό Τμήμα προς όφελος των πολιτών και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News