Χανιά: Ομόφωνα «όχι» στην τουριστική επένδυση στα Φαλάσαρνα και από το δήμο Πλατανιά

Κρήτη
Χανιά: Ομόφωνα «όχι» στην τουριστική επένδυση στα Φαλάσαρνα και από το δήμο Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενάντια στην τουριστική επένδυση στα Φαλάσαρνα τάσσεται και ο δήμος Πλατανιά

Το Δημοτικό Συμβούλιου Πλατανιά είπε ομόφωνα «όχι» στην τουριστική επένδυση στα Φαλάσαρνα καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους απειλεί με πλήρη αλλοίωση τη φυσιογνωμία και το χαρακτήρα της περιοχής.

«Με αφορμή την επιχειρούμενη ανέγερση ξενοδοχείου φαραωνικού μεγέθους στα Φαλάσαρνα, το οποίο με τους χώρους στάθμευσης, τις πισίνες και τις λοιπές υποδομές του απειλεί με πλήρη αλλοίωση τη φυσιογνωμία και το χαρακτήρα της περιοχής, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική Συνεδρίαση του στις 7/03/2023, με τη με αριθμ. 32/2023 ομόφωνη Απόφασή του προχώρησε στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

  • Συντασσόμαστε και ενισχύουμε τις συλλογικές, πλειοψηφικές αποφάσεις του Δήμου Κισάμου να προστατεύσει την παραλία στη Φαλάσαρνα και το φυσικό περιβάλλον από τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις, στην κατεύθυνση προστασίας των περιβαλλοντικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και φυσικών πόρων.
  • Καμιά παρέμβαση/επένδυση στην παραλία, δηλαδή κάτω από την ισοϋψή καμπύλη των 20 μέτρων και υποστήριξη του Δήμου Κισάμου στον περιορισμό των αυθαιρεσιών που συντελούνται στην περιοχή.
  • Σεβασμός και καμιά παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε σχέση με τη δόμηση σε περιοχές του δικτύου ΝATURA».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News