«Βόμβα» στα θεμέλια τα δικαστικά κενά σε όλη την Κρήτη - Ξεπερνούν τα όριά τους οι δικαστικοί υπάλληλοι (vid)

Κρήτη
«Βόμβα» στα θεμέλια τα δικαστικά κενά σε όλη την Κρήτη - Ξεπερνούν τα όριά τους οι δικαστικοί υπάλληλοι (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κενές θέσεις κάνουν εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία της δικαιοσύνης - Πρόβλημα το στεγαστικό για το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου όπου πλημμυρίζουν ακόμα και με λύματα τα υπόγεια

Υπό κατάρρευση είναι οι δικαστικές υπηρεσίες της Κρήτης, με περισσότερο από το 30% των οργανικών θέσεων να είναι κενές, η λειτουργία της δικαιοσύνης στο νησί τίθεται εν αμφιβόλω.

Από τις 386 οργανικές θέσεις στη Κρήτη είναι κενές οι 118, 222 είναι οι οργανικές θέσεις στην ανατολική Κρήτη, εκ των οποίων τα κενά αγγίζουν τα 86. Από τις 184 θέσεις στη δυτική Κρήτη οι 42 δεν είναι καλυμμένες.

Επιμελητές και γραμματείς είναι είδος προ εξαφάνιση και οι πολίτες περιμένουν μάταια την εκδίκαση των υποθέσεών τους.

Στα Χανιά σε σύνολο 114 οργανικών θέσεων τα κενά φτάνουν το 27,19%, στο Εφετείο Κρήτης σε σύνολο 19 οργανικών θέσεων είναι κενές οι 5, ενώ στην Εισαγγελία Εφετών Κρήτης υπάρχει μόνο ένα κενό, στο Πρωτοδικείο Χανίων υπάρχουν 9 οργανικά κενά σε σύνολο 34 οργανικών θέσεων, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων υπάρχουν 7 κενά σε 24 οργανικές θέσεις, στο Ειρηνοδικείο Χανίων υπάρχουν 5 κενά σε 16 οργανικές θέσεις ενώ στο Ειρηνοδικείο Βάμου είναι κενή η μία από τις 2 οργανικές θέσεις.

Στο νομό Ρεθύμνου σε σύνολο 50 οργανικών θέσεων οι 11 είναι κενές στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου υπάρχουν 18 οργανικές θέσεις από τις οποίες οι 5 είναι κενές, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου είναι κενές οι 3 από τις 15 οργανικές θέσεις, ενώ στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου οι 2 από τις 13, αναφορικά με το Πταισματοδικείο Ρεθύμνου από τις 5 οργανικές θέσεις υπάρχει μόνο ένα κενό.

Και μπορεί η κατάσταση στο Ρέθυμνο επί του παρόντος να είναι σχετικά διαχειρίσιμη σε ότι αφορά τα κενά των δικαστικών υπαλλήλων ωστόσο δεν λείπουν τα προβλήματα στο κτίριο που στεγάζεται το Δικαστικό Μέγαρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News