Βαρδάκης: Μετ’ εμποδίων η λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών

Κρήτη
Βαρδάκης: Μετ’ εμποδίων η λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), προχώρησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης την επιστολή της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.).

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, «την επιστολή αναδεικνύονται τα ανυπέρβλητα εμπόδια της έλλειψης οικονομικών πόρων και έμψυχου δυναμικού, αλλά και του απαρχαιωμένου εξοπλισμού, που επιφέρουν οργανωτική και λειτουργική απαξίωση και δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των Κ.Ε.Π..

Επιπλέον, στηλιτεύονται οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης περί άνισης μεταχείρισης των εργαζομένων Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) όσο και των Διοικητικών Δημοτικών Υπαλλήλων και επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης συνάντησης της Εκτελεστικής Επιτροπής με την ηγεσία του Υπουργείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Κ.Ε.Π. ως μια υπηρεσία με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτή.»

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει την ανακοίνωση και να τους ενημερώσει για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News