Τέμπη: Κατακλύστηκε η πλατεία Ελευθερίας από κόσμο που τίμησε τα θύματα της τραγωδίας

Κρήτη
Τέμπη: Κατακλύστηκε η πλατεία Ελευθερίας από κόσμο που τίμησε τα θύματα της τραγωδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κεντρική πλατεία του Ηρακλείου γνώρισε μια από τις μαζικότερες συμμετοχές κόσμου σε διαδήλωση

Πλημμύρισε κυριολεκτικά η πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου από κόσμο το πρωί της Τετάρτης 8/3 στη μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από μαθητές, φοιτητές, μέλη σωματείων και εκπροσώπους πολλών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, που, κρατώντας πανό με μηνύματα όπως «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές. Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί», διαμαρτυρήθηκαν για τους ανθρώπους που χάθηκαν από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το τραγικό δυστύχημα αλλά και για να ζητήσουν την τιμωρία των πραγματικών υπαιτίων. Κρατώντας πανό θρήνησαν για τους νεκρούς, ενώ με τα συνθήματά τους αποτύπωσαν τη θλίψη τους, απαιτώντας να βγει στο φως όλη η αλήθεια για το τι πήγε λάθος και έγινε η αιτία να “σβήσουν” τόσες ψυχές.

Η κεντρική πλατεία του Ηρακλείου γνώρισε μια από τις μαζικότερες συμμετοχές κόσμου σε διαδήλωση, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας λόγω της τραγωδίας των Τεμπών, αν και αυτή του Ηρακλείου, όπως είναι φυσικό, θα μείνει στη μνήμη ως μία από τις πολυπληθέστερες τα τελευταία χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News