Ηράκλειο: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τον Απρίλιο

Κρήτη
Ηράκλειο: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τον Απρίλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή άλυτα ζητήματα, όπως η μη υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στο μέτρο που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και η μη παράταση του ταμείου ανεργίας

Υπερψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ν. Ηρακλείου για απεργιακές κινητοποιήσεις τον μήνα Απρίλιο από τη Γενική Συνέλευση. Την Τρίτη 7 Μαρτίου, στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου με την παρουσία ξενοδοχοϋπαλλήλων, επιδοκιμάστηκε και εγκρίθηκε η απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων τον Απρίλιο με αφορμή άλυτα ζητήματα, όπως η μη υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στο μέτρο που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και η μη παράταση του ταμείου ανεργίας.

Ειδικότερα, νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ν. Ηρακλείου. Το “παρών” έδωσαν ξενοδοχοϋπάλληλοι του νομού Ηρακλείου, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Αρχικά, έγινε ένας απολογισμός της συνολικής δράσης, που υπήρξε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όπως διεμήνυσαν εκπρόσωποι του Σωματείου, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και όχι μόνο υπήρξαν προσπάθειες προκειμένου να έρθουν σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Μητσοτάκη. Κάτι τέτοιο δεν ευοδώθηκε.

Αμέσως μετά υπήρξε επαρκής και ενδελεχής ενημέρωση γύρω από τις νέες εργασιακές αλλαγές των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι γύρω από το νέο εργασιακό τοπίο στον τουρισμό. Αποσαφηνίστηκε, μεταξύ άλλων, πως καίρια ζητήματα, όπως η επαναφορά του ταμείου ανεργίας σε επίπεδα προ μνημονιακής κρίσης και η υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με σκοπό να ευθυγραμμίζεται η αμοιβή του ξενοδοχοϋπαλλήλου με τις ανάγκες του, όπως έχουν δημιουργηθεί με φόντο την πληθωριστική κρίση, δεν έχουν επιλυθεί. Η κυβερνητική πρόθεση είναι απούσα, όπως τονίστηκε, και γι’ αυτόν τον λόγο το Δ.Σ. πρόβαλε την άποψη, που η “Ν.Κ.” είχε εκθέσει την προηγούμενη εβδομάδα, να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις τον επόμενο μήνα.

Η Γενική Συνέλευση υπερψήφισε την άποψη με άμεση συνέπεια να αναμένονται κινητοποιήσεις τον επόμενο μήνα. Έγινε, επίσης, σαφές πως το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου επιδοκιμάζει τόσο στην πανελλαδική στάση εργασίας, που γίνεται σήμερα έξω από το υπουργείο Εργασίας, όσο και τη σημερινή διαμαρτυρία με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Επίσης, η Γενική Συνέλευση υπερψήφισε και τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News