Ηράκλειο: Ξανά στο "σκαμνί" ο ορθοπεδικός τεχνικός για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξανά στο "σκαμνί" ο ορθοπεδικός τεχνικός για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον περασμένο Ιούνιο ο ορθοπεδικός τεχνικός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών

Για σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου, έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση του Κρητικού ορθοπεδικού τεχνικού, ο οποίος είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2020 σε κάθειρξη 7 ετών για “αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη” από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία της Κρήτης, πριν από περίπου έξι χρόνια, όταν έγινε γνωστό ότι ο τεχνικός ορθοπεδικός παραπέμπεται να δικαστεί για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μιας μαθήτριας Α' Γυμνασίου, η οποία είχε μεταβεί λίγα χρόνια νωρίτερα στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου -συνοδευόμενη από τη μητέρα της-, καθώς αντιμετώπιζε θωρακική σκολίωση.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό σήμερα ενδέχεται να αναβληθεί, εξαιτίας της συμμετοχής των δικαστικών υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Επισημαίνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ο ορθοπεδικός τεχνικός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Η Έδρα έκρινε ομόφωνα ένοχο τον ορθοπεδικό τεχνικό, ενώ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (4-3, μειοψήφησαν τρεις ένορκοι) το αίτημά του για να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Τελικά, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντα, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ενώ ο ορθοπεδικός τεχνικός θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορθοπεδικός τεχνικός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται στην απολογία του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είναι θύμα σκευωρίας λόγω επαγγελματικού ανταγωνισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News