Αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Κρήτη - Πότε αναμένονται οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ (vid)

Κρήτη
Αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Κρήτη - Πότε αναμένονται οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε το λίφτινγκ στην πίστα του Αεροδρομίου Ηρακλείου, εργασίες που έφεραν τις προηγούμενες ημέρες αλλαγές στις ώρες λειτουργίας, τροποποιήσεις των πτήσεων και εκτέλεση του πτητικού προγράμματος μόνο με ελικοφόρα αεροσκάφη - Πότε αναμένονται οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ
  • Ποδαρικό στις 26 Μαρτίου με 30 πτήσεις τσάρτερ
  • Μέσα στην εβδομάδα και οι πρώτες προγραμματισμένες πτήσεις εξωτερικού
  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»
  • Στα τέλη Μαρτίου ανοίγουν τα πρώτα ξενοδοχεία
  • Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τον κρητικό Τουρισμό για τη νέα σεζόν, με φόντο και τις προκρατήσεις, με τις πρώτες 30 πτήσεις τσάρτερ να κάνουν ποδαρικό στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 26 Μαρτίου, από Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία και Ολλανδία, ενώ σε δύο ημέρες θα αφιχθεί η πρώτη προγραμματισμένη πτήση της Easy jet από Αγγλία. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων ν. Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης μιλώντας  στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ ΤV ανέφερε: «Ξεκινάμε στις 8 Μαρτίου με μία πτήση της Easy jet. Μετά θα έχουμε μερικές πτήσεις στις 12 και 15 Μαρτίου μερικές ακόμα πτήσεις. Αλλά, η τουριστική περίοδος ξεκινάει στις 26-27 Μαρτίου όπου αναμένεται να φθάσουν στο Ηράκλειο κοντά στις 30 πτήσεις. Ουσιαστικά, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μάρτη θα ξεκινήσει και επίσημα η σεζόν».

Ολοκληρώθηκε το λίφτινγκ στο «Καζαντζάκης»

Εντωμεταξύ, ολοκληρώθηκε το λίφτινγκ στην πίστα του Αεροδρομίου Ηρακλείου, εργασίες που έφεραν τις προηγούμενες ημέρες αλλαγές στις ώρες λειτουργίας, τροποποιήσεις των πτήσεων και εκτέλεση του πτητικού προγράμματος μόνο με ελικοφόρα αεροσκάφη. 

Την ίδια στιγμή, ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν δεν έχει ακόμα υπογραφεί η τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ παράλληλα δεν έχει βρεθεί λύση στο μεγάλο αγκάθι της δραματικής έλλειψης προσωπικού. 

«Οι ελλείψεις θα είναι πολλές. Σιγά σιγά φθάνουν στην Κρήτη άτομα από την επάνω Ελλάδα. Στο τέλος όμως θα λείπουν 2000-3000 άτομα» υποστήριξε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις στη περίπτωση που δεν δρομολογηθούν λύσεις σε σχέση με τα εργασιακά τους ζητήματα, προκειμένου να αποφευχθούν συνθήκες που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα. 

«Αύριο θα έχουμε  γενική συνέλευση όλων των ξενοδοχοϋπαλλήλων με σκοπό να λάβουμε τις αποφάσεις για τον κλάδο μας, ενώ για τις 8 Μαρτίου έχουμε κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας για να δικαιωθούμε ως εργαζόμενοι. Η κατάσταση είναι δραματική» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ν. Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News