Βαρδάκης: «Να μπουν οι κοινωνικοί φροντιστές στη λίστα δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Να μπουν οι κοινωνικοί φροντιστές στη λίστα δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη νέα διυπουργική απόφαση της 13ης Φεβρουαρίου 2023 οι κοινωνικοί φροντιστές δε συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των νέων δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την άμεση ένταξη των κοινωνικών φροντιστών στη λίστα νέων δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας Αναφορά προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Υγείας το σχετικό υπόμνημα του Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Η.Φ.Η. Ελλάδος – Σ.Ε.Κ.Ε.

Συγκεκριμένα, στη νέα διυπουργική απόφαση της 13ης Φεβρουαρίου 2023, την οποία συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Υγείας και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι κοινωνικοί φροντιστές δε συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των νέων δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, πάγιο αίτημα των εργαζομένων στα Κ.Η.Φ.Η.

Οι κοινωνικοί φροντιστές θεωρούν επιβεβλημένη την ένταξή τους λόγω της φύσης της δουλειάς τους και μάλιστα στο πρώτο κλιμάκιο.

Δεδομένων των παραπάνω ο Σ. Βαρδάκης ζητά από τους συνυπογράφοντες υπουργούς και ιδιαίτερα από τον υπουργό Εργασίας να εξετάσει το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Η.Φ.Η. και να τον ενημερώσουν σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News