Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Με την κατάθεση ιατροδικαστή συνεχίστηκε η δίκη στο Εφετείο

Κρήτη
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Με την κατάθεση ιατροδικαστή συνεχίστηκε η δίκη στο Εφετείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης (Χανιά) συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή, 3 Μαρτίου με την εξέταση ιατροδικαστή που ασχολήθηκε με την υπόθεση

Σε τρεις εβδομάδες από σήμερα θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη -σε δεύτερο βαθμό- για την αιματηρή συμπλοκή που είχε σημειωθεί στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020, κατά την οποία είχαν χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή τους ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης (Χανιά) συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή, 3 Μαρτίου με την εξέταση ιατροδικαστή που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Μετά την κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Εξάλλου, έχει ήδη προσδιοριστεί η αμέσως επόμενη συνεδρίαση (Τρίτη 28 Μαρτίου).

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου του 2022.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Απρίλιο του 2021 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων: Ο 32χρονος - σήμερα - Ανωγειανός που εμπλέκεται στην υπόθεση, κρίθηκε ένοχος για την πράξη της «ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», καθώς και για «οπλοχρησία», «οπλοφορία» και «οπλοκατοχή».

Τελικά, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία συν ποινή επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News