Νέο περιστατικό με επίθεση σε βάρος γιατρών στη Σητεία

Κρήτη
Νέο περιστατικό με επίθεση σε βάρος γιατρών στη Σητεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου δύο μήνες από την άγρια επίθεση που δέχθηκε γιατρός στο Κέντρο Υγείας Μοιρών σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό στο Κέντρο Υγείας στη Σητεία

Ακόμη ένα θλιβερό περιστατικό καταγράφηκε σε νοσοκομείο της Κρήτης. Σχεδόν δύο μήνες από την άγρια επίθεση που δέχθηκε γιατρός στο Κέντρο Υγείας Μοιρών έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό στο Κέντρο Υγείας της Σητείας. Υπενθυμίζεται ότι αρχές Ιανουαρίου, ασθενής είχε επιτεθεί σε γιατρό για ασήμαντο λόγο, όταν ο γιατρός έκρινε αναγκαίο να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Ο νεαρός άνδρας έγινε έξαλλος επιτέθηκε στον γιατρό και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί σε πλευρά και ισχίο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι καταδικάζει τέτοιου είδους περιστατικά σημειώνοντας δε ότι οι γιατροί γίνονται πολύ συχνά θύματα επιθέσεων λεκτικών και κάθε είδους. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ), ομόφωνα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Σητείας και συνυπογράφει την απόφαση της συνέλευσής τους την Τετάρτη 1/3 /2023, με την οποία καταδικάστηκαν ομόφωνα τόσο οι λεκτικές και κάθε είδους επιθέσεις που δέχονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (ύβρεις αλλά και ευθείες απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας των ίδιων και των οικογενειών τους) όσο και η συντονισμένη σπίλωση της επαγγελματικής–επιστημονικής τους υπόληψης μέσω τοξικών αναρτήσεων στο διαδίκτυο και δη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι νοσοκομειακοί ιατροί του ΑΟΜ Σητείας, δίνουν καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η συστηματική υποστελέχωση του ΕΣΥ. Συχνά υπερβαίνουν το όριο των νόμιμων εφημεριών, ενώ προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε λίαν έκτακτες συνθήκες χάνοντας ρεπό και άδειες σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής. Συνεπώς, είναι άκρως καταδικαστέες οι αήθεις επιθέσεις που δέχονται συνάδελφοί μας τους τελευταίους μήνες, με συνέπεια την δημιουργία ενός κλίματος έντασης, εκφοβισμού και τρομοκρατίας χωρίς μάλιστα να υπάρχει οποιαδήποτε δικαστική απόφαση σε βάρος τους.

Απαιτούμε άμεσα από τις διοικήσεις του Νοσοκομείου Σητείας και της 7ης ΥΠΕ να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να υπερασπιστούν το δικαίωμα των γιατρών τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να δέχονται οποιασδήποτε μορφής βία στον εργασιακό τους χώρο.

Για το Δ.Σ. της ΕΝΙΛ

Μαρία Ροβίθη (αντιπρόεδρος)

Κώστας Καραταράκης (γραμματέας)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News