Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το θάνατο του Λευτέρη Καλομοίρη και Γιώργου Ξυλούρη

Κρήτη
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το θάνατο του Λευτέρη Καλομοίρη και Γιώργου Ξυλούρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη βρίσκεται στο στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά η δίκη -σε δεύτερο βαθμό- για την αιματηρή συμπλοκή που είχε σημειωθεί στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020, κατά την οποία είχαν χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή τους ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος Γιώργος Ξυλούρης. Η αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την υπόθεση ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι η δίκη βρίσκεται στο στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας. Εξάλλου, έχουν ήδη προσδιοριστεί από την Έδρα και οι δύο αμέσως επόμενες συνεδριάσεις (Παρασκευή 24 και Τρίτη 28 Μαρτίου).

Κατά την έναρξη της δίκης, στις 10 του περασμένου Νοεμβρίου, η Έδρα είχε ρωτήσει τον κατηγορούμενο γιο του 63χρονου Καλομοίρη (ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν ποινή επτά ετών) αν έχει να πει κάτι, αναφορικά με τα όσα του αποδίδονται. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι «εκείνο το βράδυ έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Μακάρι ο νεκρός να ήταν ένας, να ήμουν εγώ. Είμαι εδώ δικαίως κατηγορούμενος. Η εικόνα του νεκρού πατέρα μου δε μου άφησε λογική σκέψη. Ζητώ να με κρίνετε δίκαια, διότι διέπραξα έγκλημα».

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Απρίλιο του 2021 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. Ο 32χρονος -σήμερα- Ανωγειανός κρίθηκε ένοχος για την πράξη της «ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», καθώς και για «οπλοχρησία», «οπλοφορία» και «οπλοκατοχή». Τελικά, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία συν ποινή επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News