Καιρός: Διατηρούνται οι νεφώσεις στην Κρήτη - Πότε υποχωρεί η αφρικανική σκόνη

Κρήτη
Καιρός: Διατηρούνται οι νεφώσεις στην Κρήτη - Πότε υποχωρεί η αφρικανική σκόνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νεφώσεις προβλέπεται να επικρατήσουν μέχρι και το Σάββατο με διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα νότια, ενώ ασθενείς βροχές που πιθανόν να εκδηλωθούν θα έχουν τοπικό και παροδικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα

Με τη σκόνη να διατηρείται στην ατμόσφαιρα αλλά σε ανεκτά επίπεδα, τους ανέμους να πνέουν ασθενείς και τη θερμοκρασία να πέφτει σε πιο φυσιολογικές τιμές για την εποχή, ο Μάρτιος προβλέπεται να συνεχιστεί με ήπιες συνθήκες.

Μπορεί λόγω των νοτιοανατολικών ανέμων ο υδράργυρος τις προηγούμενες ημέρες να «άγγιξε» ακόμη και τους 29 βαθμούς στα δυτικά, ωστόσο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα προβλέπεται σταδιακή υποχώρηση. Το σκηνικό πάντως θα παραμείνει ήπιο μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

«Αναμένεται ότι θα έχουμε μια αλλαγή όσον αφορά στο θερμοκρασιακό πεδίο, θα απομακρυνθεί η θερμή αέρια μάζα που είναι στην κατώτερη ατμόσφαιρα του νησιού μας και θα αντικατασταθεί με μια ελαφρά ψυχρότερη αέρια μάζα κι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δώσει και μια διαφοροποιημένη εικόνα στο σκηνικό του καιρού» εξήγησε ο κ. Λέκκας. 

Οι νεφώσεις προβλέπεται να επικρατήσουν μέχρι και το Σάββατο με διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα νότια, ενώ ασθενείς βροχές που πιθανόν να εκδηλωθούν θα έχουν τοπικό και παροδικό χαρακτήρα.

Οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία στη μέγιστη τιμή της θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα «οι άνεμοι αναμένεται ότι θα έχουν μια ήπια διακύμανση ενώ και οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα αλλά εκείνα τα οποία είναι λογικά για την εποχή».

Η μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με τα ποσοστά συγκέντρωσης των μικροσωματιδίων όμως να παραμένουν χαμηλά. Αν και η θερμοκρασία προβλέπεται να καταγράψει περεταίρω πτώση με την μέγιστη τιμή της να μην ξεπερνά τους 16 βαθμούς Κελσίου, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν νέα θερμή εισβολή από την ερχόμενη εβδομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News