Μουσείο για την ιστορία της ταφής: Στην Κρήτη το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα (vid)

Κρήτη
Μουσείο για την ιστορία της ταφής: Στην Κρήτη το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο για την Ιστορία της ταφής - Το πρώτο και το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης

Κι όμως... το μουσείο αυτό βρίσκεται στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο και πρόκειται για το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα για την ιστορία της ταφής.

Την ιδιαίτερη αυτή ξενάγηση πραγματοποίησε για το τηλεοπτικό κοινό η εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» της ΚΡΗΤΗ TV, με την Εύη Χρηστάκη να επισκέπτεται την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο δημοτικό κοιμητήριο Ηρακλείου, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Μια έκθεση στην οποία ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει μια ευρεία συλλογή για την ιστορία της ταφής και πως αυτή εξελίχθηκε τα τελευταία 5.000 χρόνια..

Οικοδεσπότης και «πρωταγωνιστής» της δημιουργίας του μουσείου ο Πατέρ Κωνσταντίνος Πιτσικάκης ο οποίος  μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για το δύσκολο αλλά γεμάτο όραμα του, για την ανάδειξη αυτού του ξεχωριστού χώρου. Ο χώρος αποτελείται από δύο ορόφους και στον καθένα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει διαφορετικά αντικείμενα.

Στο ιστορικό αυτό κοιμητήριο είναι θαμμένες πολλές από τις προσωπικότητες του Ηρακλείου. Άνθρωποι που συνδέονται με την πρόσφατη ιστορία της πόλης μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο χώρος έκτασης 24 στρεμμάτων που περιβάλλει το Μουσείο Ταφής κοσμείται από γλυπτά ιδιαίτερης ομορφιάς και αξίας.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News