Ρέθυμνο: Έργα για την προσβασιμότητα κατοίκων της υπαίθρου στις περιουσίες τους

Κρήτη
Ρέθυμνο: Έργα για την προσβασιμότητα κατοίκων της υπαίθρου στις περιουσίες τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή Υποδομών στις Τοπικές Κοινότητες», αρχικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Ρεθύμνης

Έργα που διευκολύνουν την προσβασιμότητα των κατοίκων της ρεθυμνιώτικης υπαίθρου στις περιουσίες τους, ξεκινούν άμεσα στο Ρέθυμνο, μετά και τη σημερινή υπογραφή σχετικών συμβάσεων από τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη με τους αναδόχους εργολάβους.

Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή Υποδομών στις Τοπικές Κοινότητες», αρχικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Ρεθύμνης. Με τις προβλεπόμενες εργασίες θα γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις σε δημοτικούς δρόμους που βρίσκονται σε τοπικές κοινότητες του δήμου, οι οποίοι παρουσιάζουν δυσχερή βατότητα λόγω εκτεταμένων φθορών σε όλο το μήκος τους. Θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης φθορών και ασφαλτόστρωσης σε αγροτικούς δημοτικούς δρόμους στις δημοτικές Ενότητες:

-Ρεθύμνου, σε Αγία Ειρήνη, Πλατανιάς - Τμήμα οδού Λασιθίου, Όρος, Καστελλάκια, Αμπελάκι, Σελλί, Μύρθιος, Γενή.

-Λαππαίων, σε Βιλανδρέδο, Αρχοντική, Καρωτή, Επισκοπή.

-Νικηφόρου Φωκά, σε Ατσιπόπουλο, Πρινές, Γεράνι, 'Αγιος Κων/νος, Κάτω Βαλσαμόνερο, Σαιτούρες, 'Ανω Βαλσαμόνερο, Ρούστικα, Καλονύχτη.

-Αρκαδίου, σε Σφακάκι (ΠΕΟ-περιοχή Αρσανείου Γυμνασίου - Λυκείου), Πρίνος, Έρφοι, Παγκαλοχώρι, Μέση, Αρχαία Ελεύθερνα, Σκουλούφια, Χάρκια, Πηγή.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες, η επιλογή των περιοχών παρέμβασης έγινε με κριτήριο την κατανομή των έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στους οικισμούς, όπως είναι η κατασκευή λιθοδομών και η κατασκευή σταμπωτών και βιομηχανικών δαπέδων στις ΤΚ, οι διανοίξεις- ασφαλτοστρώσεις/τσιμεντοστρώσεις δρόμων οικισμών, τα έργα στα νεκροταφεία τοπικών κοινοτήτων και τα έργα αναπλάσεων οικισμών. Επίσης, οι επιλεγμένες θέσεις κατασκευής των εργασιών του έργου προέκυψαν από τα αιτήματα που υπέβαλλαν στην Τεχνική Υπηρεσία οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων καθώς και από αυτοψίες που διενήργησαν οι μηχανικοί της Υπηρεσίας, η οποία θα καθορίσει και τη σειρά προτεραιότητας εκτέλεσης των εργασιών.

Επιπλέον, ο δήμαρχος κ. Μαρινάκης, υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Βελτίωση πρόσβασης αγροτικής οδού στις Σαϊτούρες», αρχικού προϋπολογισμού 90.955,16 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται επίσης από πόρους του Δήμου Ρεθύμνης. Πρόκειται για αγροτικό δρόμο μήκους περίπου 450 μ, που ξεκινά από τη συμβολή με την επαρχιακή οδό Σαϊτούρες - Ρούστικα και κατευθύνεται προς την περιοχή με τοπωνύμιο «Νύφης Ποτάμια». Ο συγκεκριμένος, τσιμεντοστρωμένος προ πολλών ετών, δρόμος, παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές σε όλο το μήκος του. Η βελτίωση της βατότητας του κρίθηκε αναγκαία, αφενός διότι δημιουργεί προβλήματα και προκαλεί υλικές ζημιές στα διερχόμενα οχήματα και, αφετέρου, διότι οδηγεί σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και σε κτηνοτροφική μονάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News