Ένα μουσείο στον Μοχό αφιερωμένο στον σπουδαίο Ούλοφ Πάλμε - Εικόνες από τη ζωή του στον τόπο που αγάπησε

Κρήτη
Ένα μουσείο στον Μοχό αφιερωμένο στον σπουδαίο Ούλοφ Πάλμε - Εικόνες από τη ζωή του στον τόπο που αγάπησε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ούλοφ Πάλμε και η οικογένειά του επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την Κρήτη το 1981 μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Μελίνα Μερκούρη - Αγάπησε το νησί, στη Σταλίδα κα το Μοχό όπου περνούσε όλο τον ελεύθερο χρόνο του μαζί με κατοίκους του χωριού που τον αγκάλιασαν και θρήνησαν για τον άδικο χαμό του τον Φεβρουάριο του 1986

Ένα χώρο αφιερωμένο στην προσωπικότητα και το έργο του Ούλοφ Πάλμε, στις αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας και του ανθρωπισμού, αποτελεί το μουσείο που ανοίγει τις πύλες του στο Μοχό, την περιοχή που αγάπησε ο Σουηδός πρωθυπουργός και κέρδισε παντοτινούς φίλους.

Το μουσείο άνοιξε σήμερα (28/2) τις πύλες του στο κοινό, ανήμερα της θλιβερής επετείου των 37 χρόνων από την άνανδρη δολοφονία του στη Στοκχόλμη, έξω από ένα κινηματογράφο όπου ο Σουηδός πρωθυπουργός είχε πάει μαζί με τη σύζυγό του χωρίς καμία αστυνομική προστασία.

Στο μουσείο παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και την πολιτική σταδιοδρομία του Ούλοφ Πάλμε, ο οποίος θεωρείται ως ο Αρχιτέκτονας της Σύγχρονης Σουηδίας.

Ένας χαρισματικός πολιτικός, που αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο για τις αξίες του, και τη μάχη που έδωσε μαζί με όλους τους μεγάλους πολιτικούς ηγέτες της εποχής του. Την Ίντιρα Γκάντι, τον Ραούλ Αλφοσίν, τον Ανδρέα Παπανδρέου, μέσα από την «κίνηση των έξι», με στόχο την παγκόσμια ειρήνη όσο και για τη μάχη του κατά του απαρτχάιντ.

Ο Ούλοφ Πάλμε και η οικογένειά του επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την Κρήτη το 1981 μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Μελίνα Μερκούρη. Αγάπησε το νησί, στη Σταλίδα κα το Μοχό όπου περνούσε όλο τον ελεύθερο χρόνο του μαζί με κατοίκους του χωριού που τον αγκάλιασαν και θρήνησαν για τον άδικο χαμό του τον Φεβρουάριο του 1986.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News