Αποζημιώσεις για τους νεκρούς του σεισμού και της πλημμύρας - Δικαίωση για τον Κωστή, την Ευγενία και τον Ιάκωβο (vid)

Κρήτη
Αποζημιώσεις για τους νεκρούς του σεισμού και της πλημμύρας - Δικαίωση για τον Κωστή, την Ευγενία και τον Ιάκωβο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία ομιλία του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου συνοδεύτηκε από μια δίκαιη πράξη του Υπουργού Εσωτερικών που αποδέχθηκε την τροπολογία που κατέθεσε για την ανακούφιση, εκτός από την οικογένεια του Ιάκωβου που έχασε τη ζωή του στο Αρκαλοχώρι στον σεισμό και τις οικογένειες του Κωστή και της Ευγενίας που έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες του Δήμου Μαλεβιζίου

Δεκτή η τροπολογία του Βασίλη Κεγκέρογλου για την στήριξη των οικογενειών των θανόντων Ιάκωβου, Κωστή και Ευγενίας από το σεισμό και τις πλημμύρες.

Η τελευταία ομιλία του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου συνοδεύτηκε από μια δίκαιη πράξη του Υπουργού Εσωτερικών που αποδέχθηκε την τροπολογία που κατέθεσε για την ανακούφιση, εκτός από την οικογένεια του Ιάκωβου που έχασε τη ζωή του στο Αρκαλοχώρι στον σεισμό και τις οικογένειες του Κωστή και της Ευγενίας που έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η τροπολογία με γενικό αριθμό 1617 και ειδικό 153 κατατεθειμένη στις 22.02.23 στο σ/ν του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει δικαίωμα διορισμού στον δημόσιο τομέα στις οικογένειες των θανόντων εξαιτίας: α) του σεισμού της 27ης.9.2021 στον Δήμο Μίνωα Πεδιάδας Κρήτης και β) των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν την 15η Οκτωβρίου 2022 στο Δήμο Μαλεβιζίου.

«Τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν την 15η Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη, εκτός από τις ανυπολόγιστες ζημιές σε κτίρια και υποδομές, προκάλεσαν τον θάνατο σε δύο συμπολίτες μας στο Δήμο Μαλεβιζίου. Είχε προηγηθεί η απώλεια ενός συμπολίτη μας από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης, κρίνεται επιβεβλημένη η προώθηση της παρούσας ρύθμισης, η οποία συμπληρώνει την κατατεθείσα του άρθρου 27, δεδομένου ότι η τελευταία περιλαμβάνει μόνο το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Κατά συνέπεια, με την παρούσα ρύθμιση-προσθήκη καλύπτονται και οι οικογένειες των θανόντων εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στο Δήμο Μαλεβιζίου, αντιμετωπιζόμενες από την Πολιτεία ισότιμα και κατ’ αναλογία σχετικών ρυθμίσεων που έχουν θεσπιστεί στο παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κεγκέρογλου στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ.Βορίδης, παίρνοντας τον λόγο κατά τη συζήτηση του ν/σ στην Ολομέλειά της Βουλής, έκανε δεκτή κατά περιεχόμενο την τροπολογία του κ.Κεγκέρογλου και κατέθεσε σχετική νομοτεχνική βελτίωση που λύνει οριστικά το ζήτημα.

Τέλος ο κ.Κεγκέρογλου ευχαρίστησε εκ μέρους των οικογενειών των θανόντων - του Ιάκωβου, του Κώστα και της Ευγενίας- την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποδοχή της τροπολογίας αλλά και όλους τους Βουλευτές από όλα τα κόμματα για τα καλά τους λόγια και τις ευχές τους για επιτυχία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News