Ομόφωνη Απόφαση για Πολάκη: Εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ και παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Κρήτη
Ομόφωνη Απόφαση για Πολάκη: Εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ και παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό διευρυμένη σύνθεση συνεδριάσε το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη - Αποφάσισε να παραπέμψει τον Παύλο Πολάκη  στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή - Την Πέμπτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία στην οποία θα παραβρίσκεται και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να παραπέμψει τον Παύλο Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή.

Ομόφωνα ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να τεθεί εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Παράλληλα, παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

  • Ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ με ομόφωνη απόφαση
  • Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για την επικύρωση απόφασης
  • Επίσης, ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ωστόσο η «είδηση» είναι ότι την Πέμπτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία στην οποία δεν αποκλείεται να παραβρεθεί και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, καθώς είναι μέλος της. Η Πολιτική Γραμματεία θα αποφανθεί επισήμως εάν θα τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ο Κρητικός, ενώ η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει την επομένη για να αποφανθεί επί της ποινής του.

Αρχικά η Πολιτική Γραμματεία επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο (1/3) , ωστόσο καθώς δεν μπορούσε να αναβληθεί αύριο η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς α' κατοικίας και κόκκινα δάνεια, αποφασίστηκε να συγκληθεί την Πέμπτη και την επομένη το πεθιαρχικό όργανο.

Ακολουθεί η επίσημη ενημέρωση

«Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις.

Τις συλλογικές θέσεις.

Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.

Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News