Προσευχήθηκε στην «ξενιτεμένη» Παναγία του Χάνδακα ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος (vid)

Κρήτη
Προσευχήθηκε στην «ξενιτεμένη» Παναγία του Χάνδακα ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης υπέβαλε αυτοπροσώπως αίτημα για την επιστροφή της εικόνας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Κρήτη, με αφορμή ένα σημαντικό γεγονός στο νησί, όπως η συμπλήρωση 60 ετών από την επανακομιδή της Κάρας του Αγίου Τίτου από τον Άγιο Μάρκο της Βενετίας

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στον Καθολικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Βιέννης, τη στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος προσευχήθηκε ενώπιον της εικόνας, της Παναγίας του Χάνδακα, στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Βιέννη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης υπέβαλε αυτοπροσώπως αίτημα για την επιστροφή της εικόνας για ένα ολιγοήμερο χρονικό διάστημα με αφορμή ένα σημαντικό γεγονός για την Κρήτη, τα επόμενα 3 χρόνια, όπως αυτό της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την επανακομιδή της Κάρας του Αγίου Τίτου από τον Άγιο Μάρκο της Βενετίας.

Το σπουδαίο αυτό εκκλησιαστικό κειμήλιο έφυγε από το Ηράκλειο με την πτώση του Χάνδακα το 1669.

Στην Αυστρία που βρέθηκε η εικόνα θαυματούργησε και ευεργέτησε πολλές φορές τους ανθρώπους της Βιέννης, όπως δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Όπως όλα δείχνουν , υπάρχει η θέληση για να γίνει δεκτό το αίτημα για την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας di candia για λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του εορτασμού της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Τίτου.

Τα πάντα είναι εφικτά όταν πιστεύουμε και ελπίζουμε, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο οποίος παίρνει δύναμη και κουράγιο και από τον πρώην Αρχιεπίκοπο Κρήτης Ειρηναίο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News