Με ένα κλικ τα τέλη και οι άδειες μεταβίβασης οχημάτων στην Κρήτη (vid)

Κρήτη
Με ένα κλικ τα τέλη και οι άδειες μεταβίβασης οχημάτων στην Κρήτη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον τρόπο αυτό καθίσταται ασφαλέστερη και ταχύτερη η πληρωμή τελών για τη μεταβίβαση επιβατικού οχήματος ή δίκυκλου, καθώς στην υπηρεσία της ψηφιακής μεταβίβασης οχημάτων προστίθεται και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών

Μετά την Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφέρεια Κρήτης επεκτάθηκε η δυνατότητα διαδικτυακής πληρωμής των τελών αδείας και μεταβίβασης. Με τον τρόπο αυτό καθίσταται ασφαλέστερη και ταχύτερη η πληρωμή τελών για τη μεταβίβαση επιβατικού οχήματος ή δίκυκλου, καθώς στην υπηρεσία της ψηφιακής μεταβίβασης οχημάτων προστίθεται και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Κρήτης θα είναι πλέον διαθέσιμη η δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR, με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να ολοκληρώσουν την πληρωμή των τελών (αδείας και μεταβίβασης) μέσω web/mobile banking. Μετά την Αττική η Περιφέρεια Κρήτης έρχεται να ενταχθεί σε αυτή τη δράση, καθιστώντας ευκολότερες τις συναλλαγές με το μηχανολογικό.

Όπως επισήμανε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης με τον τρόπο αυτό καθίσταται ασφαλέστερη και ταχύτερη η πληρωμή τελών για τη μεταβίβαση επιβατικού οχήματος ή δίκυκλου, καθώς στην υπηρεσία της ψηφιακής μεταβίβασης οχημάτων προστίθεται και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις και την δια ζώσης εξυπηρέτηση σε μια υπηρεσία με προσωπικό με πολλές ελλείψεις.

Η ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων είναι διαθέσιμη είτε στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», .

Η Κρήτη όπως όλα δείχνουν εντάχθηκε σε αυτή τη δράση με φόντο και τον αμιγώς τουριστικό χαρακτήρα της και τις απαιτήσεις που προκύπτουν για μεταβιβάσεις και άδειες οχημάτων , που μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας θα έχουν αμεσότερη και ασφαλέστερη τακτοποίηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News