Καθαρά Δευτέρα: Με σκόνη, συννεφιά και ισχυρούς νοτιάδες το τριήμερο της αποκριάς

Κρήτη
Καθαρά Δευτέρα: Με σκόνη, συννεφιά και ισχυρούς νοτιάδες το τριήμερο της αποκριάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι αφρικανική σκόνη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Υψηλές θερμοκρασίες, αφρικανική σκόνη και ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι θα συνθέτουν το σκηνικό του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ανοιξιάτικο προβλέπεται το σκηνικό του καιρού το τριήμερο στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, καθώς τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά και στα πολύ βορειοανατολικά.

Όμως, από την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου οι βροχές -και συγκεκριμένα λασποβροχές - θα επεκταθούν, κάνοντας την εμφάνισή τους σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας.

//--> //-->

Ο καιρός στην Ελλάδα μέχρι και την Πέμπτη, 2 Μαρτίου

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη έως 6 και βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 19 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι και από τα βόρεια στη δυτική Ελλάδα.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προς το βράδυ θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Λίγα χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1.800 μέτρα).

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1.800 μέτρα).

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου προβλέπονται νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 4 με 5 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, και θα επανέλθει σε κανονικές για την εποχή τιμές.

Τέλος, την Πέμπτη 2 Μαρτίου θα έχει νεφώσεις, αυξημένες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

METEO: Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας στην Ελλάδα με θερμές μάζες και αφρικανική σκόνη

Οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι, με εντάσεις που την Κυριακή (26/2) θα φτάσουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 Μποφόρ.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ιδιαίτερα την Κυριακή (26/2) και την Καθαρά Δευτέρα (27/2).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί και αφορά την Κυριακή (26/2), απεικονίζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων, σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές της. Οι αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας θα είναι 7-10 βαθμούς θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, ιδιαίτερα στα πρώτα 2 χιλιόμετρα της ατμόσφαιρας. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί και αφορά την Κυριακή (26/2), απεικονίζονται οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης κοντά στο έδαφος.

Ανοιξιάτικος ο καιρός το τριήμερο της Αποκριάς -Πώς θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News