Κικίλιας: Έως και 100% οι πληρότητες σε όλους τους προορισμούς το τριήμερο

Κρήτη
Κικίλιας: Έως και 100% οι πληρότητες σε όλους τους προορισμούς το τριήμερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ρέθυμνο δεν έφτασαν τα 2.000 κρεβάτια. Έγινε μια κινητοποίηση των ξενοδόχων της περιοχής και άνοιξαν άλλα δύο ξενοδοχεία με αποτέλεσμα το τριήμερο να είναι γεμάτες 3.000 κλίνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας

Για τις πολύ υψηλές πληρότητες σε όλους τους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας, που αυτό το τριήμερο αγγίζουν ακόμα και το 100%, αλλά και για τη διάρκεια που θα έχει ο εγχώριος τουρισμός μέχρι και το Πάσχα μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Σκάι.

Όπως τόνισε, κάθε 5 λεπτά αναχωρεί ένα λεωφορείο ΚΤΕΛ για Πάτρα, όπου πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο, ενώ μεγάλες πληρότητες καταγράφονται και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, όπως στα Καλάβρυτα, στην ορεινή Αρκαδία, την ορεινή Κορίνθια αλλά και στην Καλαμάτα. Η Ξάνθη κάνει ρεκόρ όλων των εποχών, 100% πληρότητα υπάρχει στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο, ανοιχτό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο στο Ανήλιο, γεμάτα είναι τα περισσότερα καταλύματα στη Νάουσα και στην Κεντρική Μακεδονία, city break υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι πληρότητες στην Ήπειρο, σε Τζουμέρκα, Κόνιτσα και Ζαγοροχώρια είναι 90%.

«Στο Ρέθυμνο δεν έφτασαν τα 2.000 κρεβάτια. Έγινε μια κινητοποίηση των ξενοδόχων της περιοχής και άνοιξαν άλλα δύο ξενοδοχεία με αποτέλεσμα το τριήμερο να είναι γεμάτες 3.000 κλίνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» στο να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές και να ενισχυθεί ο εγχώριος τουρισμός.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η ανάκαμψη του τουρισμού στηρίζει καθοριστικά τον πρωτογενή τομέα, που με τα προϊόντα του προμηθεύει τουριστικές επιχειρήσεις, ταβέρνες, εστιατόρια και τον εμπορικό κόσμο, ενώ ταυτόχρονα φέρνει μεγάλες και σημαντικές επενδύσεις δίνοντας πνοή στην ανάπτυξη της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News