Ηράκλειο: Έντονη η ανησυχία 6 μήνες μετά την τραγωδία με το δέντρο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Έντονη η ανησυχία 6 μήνες μετά την τραγωδία με το δέντρο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με φόντο τα χαρακτηρισμένα και ως επικίνδυνα δέντρα στο Ηράκλειο, για τα οποία αν και έχει ληφθεί απόφαση κοπής, εντούτοις εξακολουθούν όπως λένε κάτοικοι να απειλούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες
  • Κατάληψη στο 3ο Λύκειο για το δέντρο μία «ανάσα» από το σχολικό συγκρότημα
  • Αντιδράσεις πολιτών και για τις κοπές δέντρων στην πόλη
  • Στο πόδι για την κοπή των δέντρων στα Δειλινά και τον Άγιο Κωνσταντίνο
  • Τα ασφαλιστικά μέτρα «φρέναραν» τη διαδικασία της κοπής στον Άγιο Κωνσταντίνο

Έξι μήνες από το τραγικό δυστύχημα στην Λεωφόρο Δημοκρατίας που από πτώση πεύκου  στην «καρδιά» του καλοκαιριού τραγικό θάνατο βρήκε ένας 52χρονος, το σίριαλ με τα χαρακτηρισμένα επικίνδυνα δέντρα του Ηρακλείου εξακολουθεί να εκτυλίσσεται και πάντως τα δέντρα να βρίσκονται ακόμη στην ίδια κατάσταση. 

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ηρακλείου πραγματοποίησαν κατάληψη του σχολείου, ζητώντας μεταξύ άλλων την ασφάλειά τους από τα μεγάλα πεύκα που βρίσκονται έξω από τον αυλόγυρο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας.

Τόσο αυτά όσο και το πεύκο έξω από το ΕΚΗ έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα πλην όμως μετά από προσφυγή που έγινε, χρειάστηκε νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία ελήφθη και πλέον αναμένεται η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες κοπής. 

Η απόφαση για κοπή των πεύκων επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας περιλαμβάνει συνολικά 17 χαρακτηρισμένα επικίνδυνα δέντρα, σε περιοχές όπως ο Μασταμπάς, που κάτοικοι το τελευταίο διάστημα διατυπώνουν αντιδράσεις για τις κοπές ζητώντας να ληφθούν άλλα μέτρα ασφαλείας. 

Ενδεικτικές ήταν οι περιπτώσεις στο αλσύλλιο στα Δειλινά αλλά και στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου που κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα από πολίτες κατά της κοπής και πάγωσαν οι εργασίες.

Μάλιστα στην περίπτωση του Αγίου Κωνσταντίνου οι εργασίες ξεκίνησαν την Τρίτη και μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν και εκδικάστηκαν χθες η απόφαση δεσμεύει το Δήμο Ηρακλείου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 10 Μαρτίου να μην πραγματοποιήσει καμία κοπή αλλά να προχωρήσει εντός  του κοιμητηρίου σε πράξεις ελάφρυνσης ή στήριξης των δέντρων.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News