Νήσος Χρυσή: Αναζητούν λύση για τη φύλαξη του κρητικού παράδεισου (vid)

Κρήτη
Νήσος Χρυσή: Αναζητούν λύση για τη φύλαξη του κρητικού παράδεισου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη συνέχιση των δραστικών μέτρων για τον περιορισμό της επισκεψιμότητας στη προστατευόμενη νήσο Χρυσή και το φετινό καλοκαίρι, προτείνει η ειδική επιτροπή σχεδίου δράσης προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία θα λάβει τις αποφάσεις της, το επόμενο χρονικό διάστημα
  • Εν αναμονή των αποφάσεων για το νησάκι από την αποκεντρωμένη Διοίκηση
  • Αναζητούν ακόμα τη λύση για τη φύλαξη του νησιού
  • Όχι στα περιοριστικά μέτρα για την Χρυσή λέει ο Δήμος Ιεράπετρας και το Σωματείο των καφέ

Την απαγόρευση της μαζικής και ανεξέλεγκτης αποβίβασης τουριστών στη νήσο Χρυσή και το ερχόμενο Καλοκαίρι, εισηγείται προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η Επιτροπή Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης, γεγονός που πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις από τον Δήμο Ιεράπετρας. 

Όπως υποστηρίζει η αρμόδια επιτροπή, η μαζική αποβίβαση τουριστών είναι αποδεδειγμένα επισφαλής και επιζήμια διαχρονικά και δεν συνάδει με τα χαρακτηριστικά και τις αξίες του προστατευόμενου τοπίου. 

Παράλληλα, προτείνει και φέτος το Καλοκαίρι, τα τουριστικά ημερόπλοια να κάνουν μόνο τον περίπλου του νησιού και στάσεις κοντά στις παραλίες για να κάνουν μπάνιο οι επιβάτες. Αυτό σημαίνει ότι  οι λουόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση των παραλιών, χωρίς όμως να τους επιτρέπεται η πρόσβαση στα ενδότερα του νησιού, ούτε να κάνουν χρήση της σκιάς των θαλασσόκεδρων. 

Να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της φύλαξης του νησιού, τονίζει μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Ιεράπετρας Μαρία Ρουμελιωτάκη. 

Πρόσφατα, η ειδική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης είχε αποκαλύψει τον πόλεμο που δέχτηκε από τον Δήμο Ιεράπετρας και όχι μόνο, ενώ για το ζήτημα του ιδιοκτησιακού η Μαρία Κοζυράκη έκανε λόγο για πολλά κενά, μελανά και σκοτεινά σημεία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News