Συναγερμός σήμανε στο ΕΚΑΒ, μετά τις 6 το απόγευμα, της Δευτέρας, 20 Φεβρουαρίου καθώς σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην παλιά εθνική οδό στην διασταύρωση προς Ανάληψη Χερσονήσου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο τροχαίο, που σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ενεπλάκη μία μηχανή με ένα όχημα, μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για αγροτικό.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα πλήρωμα του ΕΚΑΒ, όπου παρέλαβε τον νεαρό δικυκλιστή, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο και εφημερεύει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γιατρός του πληρώματος του ΕΚΑΒ διασωλήνωσε τον νεαρό άνδρα κατά την διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.