Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Θεμελίωσε Ιερό Ναό και νοσοκομείο στην Κένυα

Κρήτη
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Θεμελίωσε Ιερό Ναό και νοσοκομείο στην Κένυα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κένυα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’

Θερμά δεκτός από τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Κένυα έγινε το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’. Ο πρέσβης παρέθεσε παρέθεσε  δείπνο προς τιμήν του Μακαριότατου στην πρεσβευτική κατοικία, όπου παρευρέθησαν δεκάδες μέλη του Διπλωματικού Σώματος στην Κένυα, μεταξύ των οποίων οι πρέσβεις των χωρών Ελλάδος, Ουγκάντας , Ερυθραίας, Μοζαμβίκης, Ιορδανίας, Ουκρανίας, Ζιμπάμπουε κ.α., ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κένυα και ο Εξοχ. Εκπρόσωπος του Προέδρου της Κένυας.

Ο Αιγύπτιος πρέσβης εξήρε το έργο και την παρουσία του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη χώρα του, στην ιστορική του παρουσία, καθώς και στο πρόσωπο του Μακαριότατου χαιρέτισε το ποίμνιό  του στην Αίγυπτο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγάπη και την προστασία που παρέχει στον ίδιο τον αλλά και στο Πατριαρχείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι τα χέρια μου ελεύθερα να λατρεύω τον Θεό και να επιτελώ απρόσκοπτα το έργο μου στην ευλογημένη γη της Αιγύπτου. Αυτό γίνεται χάρι στον Πρόεδρό μας κ. Σίσι».

Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και η συνοδεία του αναχώρησαν από την πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, για την πόλη του Νιέρι, ξεκινώντας την ποιμαντορική του περιοδεία στην  Ιερά Επισκοπή του Αλεξανδρινού Θρόνου.  

Με την άφιξή του στην πόλη του Νιέρι, ο Μακαριότατος θεμελίωσε Ιερό Ναό ο οποίος θα χτιστεί επ’ ονόματι των Αγίων Ενδόξων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και ένα Νοσοκομείο. Το υπό ανέγερση Νοσοκομείο θα χτιστεί σε οικόπεδο το οποίο δώρισε ο Αιδεσ. Πρωτ. Samuel Kariuki Maina, υπό την ευγενή δωρεά του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα. Ο Σεβασμιότατος είναι συγκυρηναίος και συμπαραστάτης του πολυεπίπεδου ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχείου μας, καθώς με τις υποδείξεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεωργίου αναφορικά με τις ανάγκες του Πατριαρχείου,  προσφέρει ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια.

Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου της Ιεράς Επισκοπής Νιέρι και Όρους Κένυας όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον κλήρο της Επισκοπής και εψάλη προς τιμήν Του Δοξολογία. Μετά το πέρας της δοξολογίας ο Μακαριότατος επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο Θηλέων όπου με τον εμπνευσμένο λόγο του έδωσε δύναμη και ελπίδα στα ορφανά κορίτσια του Ιδρύματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News